Ένωση Ιδιωτ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης : Στεκόμαστε πλάι στους εργαζόμενους της COSCO σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλουμε την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η εργοδοσία και η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, είναι ικανό και ταχύτατο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Τα παραπάνω είναι συνέχεια των κατάπτυστων νομοσχεδίων που τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ πέρασαν για να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα των εργαζομένων στον αγώνα και της διεκδίκησης για καλύτερους όρους δουλειάς.

Στεκόμαστε πλάι στους εργαζόμενους της COSCO σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα. 2.000 εργαζόμενοι-απεργοί δείχνουν τον δρόμο, πως μόνο μέσα από τη συλλογική πάλη και την ενίσχυση των ταξικών σωματείων μπορούν να έρθουν νίκες, όπως οι ίδιοι εργαζόμενοι το απέδειξαν λίγους μήνες πριν.

Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι. Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας.

Nα ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Ο αγώνας των εργατών της COSCO είναι αγώνας όλων μας!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι 1η Οκτώβρη στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στην πλ. Δημοτικού Θεάτρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους του...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Οι ανάπηροι σε κίνδυνο

Οι ανάπηροι σε κίνδυνο!!! Μία νέα και χειρότερη σχολική χρονιά και στην ειδική αγωγή ξεκίνησε...