Ένωση Ιδιωτ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης : Νέα συγκέντρωση στην εκδίκαση της υπόθεσης Γριβάκη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων μετά την μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη, συνεχίζει τη δράση της καλώντας σε νέα  κινητοποίηση το Σάββατο 9 Απριλίου στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης για την υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος του Φώτη Γριβάκη στην ΕΛΒΙΖ.

Εδώ και 4,5 χρόνια η οικογένεια του θύματος περιμένει δικαίωση, περιμένει μια απόφαση από το δικαστήριο, η οποία θα είναι και δικαίωση για την εργατική τάξη του Νομού μας όπου τα εργατικά ατυχήματα, θανατηφόρα και μη έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, ενώ ο ακήρυχτος πόλεμος στους εργασιακούς χώρους με τα ελλιπή  μέτρα ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς εργάτες στην Πάτρα, Γρεβενά κ.α.

Η ασφάλεια των εργαζόμενων άλλωστε στους εργασιακούς χώρους έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη της εργοδοσίας, κάτι που φαίνεται από τα ελλιπή μέτρα προστασίας που υπάρχουν στους χώρους, από τους ελέγχους που γίνονται, κάτι που θα γενικευτεί με την απόφαση του κράτους να υποβαθμίσει τις Επιτροπές Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε σε κινητοποίηση το Σάββατο 9 Απριλίου, 9 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...