Ένωση Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης : Για τις απολύσεις εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργάτες στα Πετρέλαια Καβάλας, που στον αγώνα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, η κυβέρνηση κι εργοδοσία  προσπάθησε να σπάσει με την επέμβαση των ΜΑΤ και με συλλήψεις, τις ημέρες των Χριστουγέννων, τώρα ήρθαν και οι απολύσεις.

Η εργοδοσία της Energean με τις πλάτες της κυβέρνησης, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και με τον πλέον εκδικητικό τρόπο στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους που σήκωσαν κεφάλι για να μην εφαρμοστεί στον εργασιακό τους χώρο ο νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος που ήρθε κατά παραγγελία των εργοδοτών.

Η λογική της Κυβέρνησης είναι να ξεμπερδεύουν με αυτούς που τόλμησαν να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα και να μη σηκώσουν ποτέ κεφάλι οι επόμενοι, δουλεύοντας με απλήρωτες υπερωρίες, με εντατικοποίηση της εργασίας, με εργασιακούς χώρους – γαλέρες. Γι’ αυτό άλλωστε και η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας!

Αν θεωρούν πως ξεμπερδεύουν τόσο απλά, είναι γελασμένοι.

Η απάντηση των εργαζόμενων μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την οργάνωση στα σωματεία τους, την αλληλεγγύη, τον αγώνα.

Να πάρουν πίσω τις απολύσεις των εργαζομένων! Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για δουλειά με δικαιώματα.

Καμία δίωξη για τους εργάτες!

 

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...