Ένωση Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης : Όλοι και όλες στον αγώνα

0
image_pdfimage_print

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 19:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

(Στάση Εργασίας του Σωματείου 11:00-15:00)

 ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 10 Ιούνη σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δε θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο πρώτο αιώνα.

Δώσαμε  βροντερή, δυναμική απάντηση  σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι απορρίπτουμε την “πρόοδο” και τον “εκσυγχρονισμό” τους, τους όρους δουλείας που θέλουν να μας επιβάλουν. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι,  για να εξασφαλίζουν  κέρδη οι εκμεταλλευτές μας και εμείς χαμοζωή. Η μαζική – μαχητική πανεργατική απεργία μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση του αγώνα μας στις 16 Ιουνίου μπροστά στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Έχουμε τη δύναμη! Κλιμακώνουμε για να πάει το νομοσχέδιο στα σκουπίδια!

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν κατάφερε να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος δεν πιστεύει ότι είναι για το καλό του, ότι είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός η κατάργηση του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η τηλεργασία χωρίς όρια, η απελευθέρωση των απολύσεων, το νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του απεργιακού δικαιώματος και τόσες άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Δεν είναι σύγχρονο και προοδευτικό να ζητάς από τους εργαζόμενους γονείς να δουλεύουν απλήρωτα παραπάνω δήθεν για να παίρνουν ρεπό να βλέπουν τα παιδιά τους, τους φοιτητές για να μπορούν να σπουδάσουν, τους συγγενείς και τους ίδιους τους ασθενείς για να αναρρώσουν…Σήμερα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν αυξήσει την παραγωγικότητα θα πρέπει να δουλεύουμε λιγότερο και όχι να λιώνουμε απλήρωτοι ή με μισθούς πείνας ακόμη περισσότερες ώρες.

Πληρώσαμε τις συνέπειες της πανδημίας με απολύσεις, με αναστολές συμβάσεων εργασίας, με εντατικοποίηση, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς συναδέλφους μας, με τις τραγικές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δε θα πληρώσουμε και τη νέα καπιταλιστική κρίση για να βγεί άθικτο το κεφάλαιο τσακίζοντας όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.  

Βάζοντας στο περιθώριο τις εργατοπατερίστικες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που βλέπουν και θετικά άρθρα του νομοσχεδίου, που συκοφαντούσαν τους αγώνες των εργαζομένων του προηγούμενου διαστήματος χαρακτηρίζοντας τους γελοιότητες, που σκοπίμως κωλλυσιεργούν στη σύγκλιση των οργάνων για να μην υπάρξει απεργιακή και αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα. Κόντρα στη λογική “θα λογαριαστούμε μετά” και «οι απεργίες δεν έχουν νόημα» που προωθούν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα του κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,                           

Να παραλύσουν ξανά τα πάντα. Να οργανώσουμε την πάλη μας, να οργώσουμε ξανά τους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους συναδέλφους μας, να μπουν και νέες δυνάμεις στη μάχη. Συνάδελφοι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο σωματείο και τη συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση! Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο!

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς. Είναι με τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου!

Καλούμε σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία και σε απογευματινό συλλαλητήριο την ίδια μέρα, την ώρα ψήφισης, στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ,ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα.
  • 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο.
  • Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 19:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Share.

Comments are closed.