Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Για τις εφημερίες στο τμήμα νεότερων απεικονιστικών μεθόδων του νοσοκομείου Γεννηματάς

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την στάση του Αναπληρωτή Διοικητή της νοσοκομειακής μονάδας ΓΝΑ Γεννηματάς καθώς και της πλειοψηφίας της Διοίκησης που αδικαιολόγητα και αντιδεοντολογικά παρεμβαίνουν σε αμιγώς ιατρικά θέματα ασφαλούς εφημέρευσης. Συγκεκριμένα, ήδη από τον Απρίλιο του 2026 το τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων (Υπερηχοτομογραφίας – Αξονικής τομογραφίας – Μαγνητικής  τομογραφίας) λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας εκτίμησε ότι η ασφαλής εφημεριακή σύνθεση εξασφαλίζεται με αριθμό τριών γιατρών ανά ημέρα εφημερίας, για συγκεκριμένες μέρες του μήνα.

Το πρόγραμμα εφημεριών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία εγκρίθηκε από το επιστημονικό συμβούλιο και υποβλήθηκε στη Διοίκηση μέσω του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας. Με δύο μήνες καθυστέρηση εκδόθηκε με υπογραφή του αναπληρωτή Διοικητή κατά πλειοψηφία απόφαση της Διοίκησης που αντιτίθεται στην εφημεριακή σύνθεση προβάλλοντας δικαιολογίες περί «κόστους» (αναφέροντας ποσά ύψους 100 ή 200 ευρώ). Αυτονόητα με την απαράδεκτη αυτή απόφαση διαφώνησαν οι ιατροί μέλη της διοίκησης (η αιρετή εκπρόσωπος και η εκπρόσωπος του ΙΣΑ).

Απαιτούμε την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής απόφασης της Διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι σε άλλα νοσοκομεία όπου υπάρχει υποστελέχωση από γιατρούς ακτινολόγους η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις καθόλου δεν τσιγκουνεύονται να πληρώνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά σε ιδιωτικές εταιρείες «εξ’ αποστάσεως διάγνωσης» αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών.

Επισημαίνουμε δε ότι, όποια τυχόν εκ των υστέρων παρέμβαση σε ήδη εκτελεσμένα και δεδουλευμένα προγράμματα παρελθόντων μηνών και εκ των υστέρων διαγραφή ονομάτων εφημερευόντων γιατρών συνιστά σοβαρό αυτόφωρο ποινικό αδίκημα (πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου)

Περισσότερα

Παρέμβαση του Σταύρου Χρηστίδη στο parapolitika.gr, με αφορμή το νέο εργοδοτικό έγκλημα

Σταύρος Χρηστίδης στο parapolitika.gr: «Νεκροί και σακατεμένοι εργάτες – Δεν επαρκούν οι έλεγχοι» Η φονική...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας: Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στη πλωτή γέφυρα Λευκάδας

ΠΛΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΕΞΑΗΜΕΡΑ & ΤΑ ΕΦΤΑΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας: Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στα Εξαμίλια

Η έκρηξη και η πυρκαγιά σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξυδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας,...