Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς: Συμπαράσταση στους νέους στρατευμένους

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμπαραστέκεται στους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πλεύρης, και του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παππάς, στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένου επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής. Ο εν λόγω φαντάρος μάλιστα τιμωρήθηκε με 15 ημέρες φυλακή.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στο Λίβανο.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις εξελίξεις που αφορούν στην κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στην Ουκρανία αλλά κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Η γενοκτονία στην Παλαιστίνη έχει οδηγήσει στο θάνατο 40.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη.

Ως γιατροί είμαστε ταγμένοι στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής της οποίας τιμούμε την ιερότητα!

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλέξει τη χώρα μας από τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων : Όλοι στις κινητοποιήσεις και στην Απεργία 16 Δεκέμβρη

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων σε συνεδρίαση του συζήτησε τα ζητήματα των αγροτών...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι 8 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση στήριξης του αγώνα των αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους, τα σωματεία μέλη...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό...