Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας: Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης

Εμείς τα μέλη της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς,

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι

Στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, οι συνάδελφοί μας, γυναίκες και άνδρες, δίνουν, από πέρυσι, έναν έντιμο και σκληρό απεργιακό αγώνα απέναντι στους φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς της εργοδοτικής εξουσίας και τις διασυνδέσεις της με αίτημα την ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Τη νέα εργοδοσία της «Μαλαματίνα» διότι μέσα στην απεργία απέλυσε παράνομα απεργούς και προσέλαβε εξίσου παράνομα απεργοσπάστες στήνοντας με αυτό τον τρόπο, ανοικτά και απροκάλυπτα, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, τον οποίο συνεχίζει να χρησιμοποιεί έως τώρα, αδιαφορώντας για τη σχετική εργατική νομοθεσία, θέλοντας να παρουσιαστεί στην αγορά και την ευρύτερη κοινωνία και με κάποιον… αέρα κυβερνητικής «προστασίας». Και αυτό διότι ενώ έγιναν από την πλευρά των απεργών συναδέλφων μας έγκαιρα καταγγελίες, προσφυγές στη δικαιοσύνη και αγωγές, οι ΔΙΚΕΣ  αναβάλλονται με διάφορα προσχηματικά «τερτίπια» της νέας διεύθυνσης και των στελεχών της.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ότι η αδράνεια και οι αναβολές των Δικών καταστρατηγούν συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως αυτό της απεργίας, εφόσον οι απολύσεις απεργών και οι προσλήψεις απεργοσπαστών το καταργούν στην πράξη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσουν οι παραβιάσεις των νόμων και του συντάγματος από την επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και να εκδικαστούν τάχιστα οι προσφυγές των απεργών εις βάρος των παρανομιών της εργοδοσίας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλους τους...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για τη Λαχειοφόρο Αγορά της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, ημέρα Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ., η...