Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β.Ελλάδας: 14 Οκτώβρη Διεκδικούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου εκτρώματος του 13ωρου

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 2025 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ–ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την απόσυρση του νομοσχεδίου εκτρώματος του 13ωρου και της «ευελιξίας».

Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αυξήσουν το χρόνο εργασίας στα όρια της φυσικής εξόντωσης με ταυτόχρονη συμπίεση των αποδοχών των εργαζομένων στα όρια της επιβίωσης.

Συγχρόνως περικόπτουν τους πόρους για την πρόνοια, την υγεία, την  παιδεία ενώ αυξάνουν τους προϋπολογισμούς για τις πολεμικές δαπάνες καθιστώντας το μέλλον της λαϊκής οικογένειας αβέβαιο και επισφαλές.

Αρνούμαστε να γίνουμε «λάστιχο» για τα υπερκέρδη της εργοδοσίας, ντόπιας και πολυεθνικής, αρνούμαστε να καθορίζουν οι διευθύνσεις των επιχειρήσεων τον χρόνο που θα αφιερώνουμε στην οικογένεια και τα παιδιά μας, το χρόνο των διακοπών και της ανάπαυσης.

Το 13ωρο θα ανοίξει την πόρτα για την πλήρη καταστρατήγηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στου χώρους δουλειάς και θα καταστήσει την εργασία άκρως επικίνδυνη υπόθεση για κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη.

Όλοι και όλες στις ταξικές  απεργιακές συγκεντρώσεις για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, για πραγματική μείωση του χρόνου εργασίας, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

 

Υ.Γ. Προσυγκέντρωση ώρα 09.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας.

Περισσότερα

Kids Summer Party από το ΣΕΤΗΠ – Μια γιορτή για όλα τα παιδιά

🎨 Κυριακή 21 Ιουνίου - 18:30 – 21:00 🎲 Παιχνίδι 🎵 Μουσική 💃 Χορός 🎈 Φούσκες 🖌️ Messy Play   📍...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Λάρισας: Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 24 Ιούνη

Όλοι στην πανελλαδική απεργία του κλάδου την Τετάρτη 24 Ιούνη για την υπογραφή κλαδικής...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης. Καμία διεύρυνση ωραρίου

Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης!   Καμία διεύρυνση ωραρίου ! Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει σε εμάς...