Ένωση εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας: Χαιρετίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ένωσης εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό του συνάδερφου μεταλλεργατη , θύμα ενός εργοδοτικού – κρατικού εγκλήματος που έγινε κατά την διάρκεια εργασιών  στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Επίσης ευχομαστε ταχεια ανάρρωση στους  2 συνάδερφους  μας  που εκτελούσαν μαζί την εργασία της αποσυναρμολόγησης της προπέλας του πλοίου asterion ΙΙ, είναι σοβαρά και νοσηλεύονται. Που για ένα εξάρτημα ,οπού το κόστος του είναι 30 ευρώ  τόση είναι η αξία μας σύμφωνα με την εργοδοσία, μετριόμαστε στο τέλος της ημέρας και είμαστε ένας εργάτης λιγότερος ενώ αυτοί αβγατίζουν τα κέρδη τους.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. 

Οι μεταλλεργατες στην Λάρισα έχουμε ζήσει στο πετσί μας από θανατηφόρα και μη περιστατικά , εργοδοτικά και κρατικά εγκλήματα  όπως στον ΑΡΜΟ ,στο  COSMOS ALUMINIUM και τελευταία στην EXALCO.

Αυτή την ανάπτυξη ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απογείωση της εντατικοποίησης στους χώρους δουλείας έχοντας ως αποτέλεσμα εργάτες να γυρνάνε από την δουλειά σε νεκροκουτια στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΒΙ. ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Καταγγελία για μια ακόμη απόλυση στον όμιλο Pfizer

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της Pfizer για την απόλυση συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη. Ο...

Σωματείο Εργαζομένων στη PFIZER: Απαιτούμε και οι δύο συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση τους στο πλευρό μας!

Ένα μήνα μετά την απόλυση συναδέλφου στο CDI, οι εργαζόμενοι της Pfizer καλούμαστε να...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργατών στη κατασκευή του ΜΕΤΡΟ

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4...