Ενημερωτικό της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών για την γενική συνέλευση στην ΔΕΛΤΑ Α.Ε. στο Πλατύ Ημαθίας

image_pdfimage_print

Στην Γενική  Συνέλευση των εργαζομένων του εργοστάσιου της Δέλτα στο Πλατύ Ημαθίας  που έγινε  στο χώρο του εργοστασίου  την Κυριακή 9 Ιούνη  προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στην απόφαση της εργοδοσίας να παύσει την λειτουργία της επιχείρησης  παραβρέθηκε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα αποτελούμενο από τον Κώστα Κατσιμένη Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας και τον Κυριαζίδη Χάρη μέλος της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για της εξελίξεις στο κλάδο και  τα ψηφίσματα συμπαράστασης από τη Πανελληνιά Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά και της Εκτελεστικής Επιτροπής Τροφίμων Ποτών της UIS στους εργαζόμενους στη «ΔΕΛΤΑ».

Τονίστηκε ότι η  προσπάθεια της εργοδοσίας να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους εξαγοράζοντας τους, πρέπει να πέσει στο κενό. Μπροστά  σε αυτές τις εξελίξεις οι συνάδελφοι να μην υπογράψουν την απόλυση τους.

Να μείνουν ενωμένοι και μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο Κεντρικής Μακεδονίας και την Ομοσπονδία , να παλέψουν για να μην  υπάρξει καμία απόλυση.

Να ετοιμαστούν για ολομέτωπη σύγκρουση με την εργοδοσία για να υπερασπιστούν την δουλειά , τα δικαιώματα και τη ζωή των οικογενειών τους.

Αναλύθηκαν διεξοδικά οι  θέσεις  του Κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας ώστε  να  απορροφηθούν και οι  εργαζόμενοι της επιχείρησης στα εργοστάσια   της «ΔΕΛΤΑ – ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε », που λειτουργούν, το πρώτο στη Σίνδο και το δεύτερο, της «ΜΕΒΓΑΛ», το οποίο έχει εξαγοραστεί από την «ΔΕΛΤΑ» στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, όπως επικαλείται η εργοδοσία το κόστος της μεταφοράς των εργαζομένων στα παραπάνω εργοστάσια να το αναλάβει η επιχείρηση. Μετά το πέρας αυτής της αναβάθμισης να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Εάν παρόλα αυτά  με απόφαση της επιχείρησης κατά την διάρκεια των παραπάνω εργασιών οι συνάδελφοι δεν απορροφηθούν στα εργοστάσια της Σίνδου και των Κουφαλίων  να μην χαθεί κανένα μισθολογικό και ασφαλιστικό δικαίωμα τους.

Την Δευτέρα 10/06 το επιχειρησιακό σωματείο έχει συνάντηση με την εργοδοσία και θα ακολουθήσει  νέα γενική συνέλευση όπου οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

                                                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.