Ενημερωτικό για την Γενική Απεργία στη Γαλλία στις 17 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στην Γαλλία πραγματοποιήθηκε η, πιθανότατα, μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών. Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Γαλλία εκτιμάται σε 1,8 εκατομμύρια κόσμου με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Παρίσι με 350.000 κόσμου και στην Μασσαλία με 200.000.

Η συμμετοχή και η κλιμάκωση του απεργιακού κινήματος ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν δείχνει την απήχηση και στήριξη των κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους και το λαό της Γαλλίας.

Και στην Γαλλία βλέπουμε την κυβέρνηση με ανακοινώσεις να επιδιώκει να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του γαλλικού λαού, ο οποίος όμως διαδηλώνει εναντίον της.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καλούν σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την οριστική απόσυρση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα με Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς σήμερα, πολλοί κλάδοι και συνδικάτα συνεχίζουν την απεργία και τις κινητοποιήσεις. Στην Περιφέρεια Μπους ντε Ρον της Μασσαλίας το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις ανακοινώνονταν και από άλλες περιοχές και συνδικάτα σήμερα.

ΦΩΤΟ Στιγμιότυπα από την Γενική Απεργία: https://flic.kr/s/aHsmK6MBnH

Απεργιακή Συγκέντρωση στην Μασσαλία ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/4nLmJS8igjc

 

 

Περισσότερα

Να ληφθούν άμεσα μέτρα εξαιτίας χιονιά και παγετού

Οι συνθήκες χιονοπτώσεων και παγετού που επικρατούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας φέρνουν...

Για το νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες σε ένα διαρκές έγκλημα που συμβαίνει στο Αιγαίο....

Δεύτερη ημέρα 32ου Συνεδρίου του ΕΚΑ – Τοποθετήσεις συνδικαλιστών της ΔΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

  Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Νικολέτα Αθανασοπούλου, πρόεδρος του ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ(δείτε βίντεο εδώ) Ο Γιάννης Αναγνώστου,...