Ενημερωτικό για την Γενική Απεργία στη Γαλλία στις 17 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στην Γαλλία πραγματοποιήθηκε η, πιθανότατα, μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών. Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Γαλλία εκτιμάται σε 1,8 εκατομμύρια κόσμου με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Παρίσι με 350.000 κόσμου και στην Μασσαλία με 200.000.

Η συμμετοχή και η κλιμάκωση του απεργιακού κινήματος ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν δείχνει την απήχηση και στήριξη των κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους και το λαό της Γαλλίας.

Και στην Γαλλία βλέπουμε την κυβέρνηση με ανακοινώσεις να επιδιώκει να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του γαλλικού λαού, ο οποίος όμως διαδηλώνει εναντίον της.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καλούν σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την οριστική απόσυρση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα με Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς σήμερα, πολλοί κλάδοι και συνδικάτα συνεχίζουν την απεργία και τις κινητοποιήσεις. Στην Περιφέρεια Μπους ντε Ρον της Μασσαλίας το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις ανακοινώνονταν και από άλλες περιοχές και συνδικάτα σήμερα.

ΦΩΤΟ Στιγμιότυπα από την Γενική Απεργία: https://flic.kr/s/aHsmK6MBnH

Απεργιακή Συγκέντρωση στην Μασσαλία ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/4nLmJS8igjc

 

 

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...