Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων: Καταγγελία για έλλειψη μεταφοράς μαθητών στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Ηλιούπολης

Δημοσιεύτηκε στις

10 παιδιά με κινητική αναπηρία μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης δεν πάνε σχολείο γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει φροντίσει να υπάρχει οδηγός και συνοδός στο σχολικό!

 Ο Σύλλογός μας στηρίζει τον αγώνα των γονιών του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης για να πάνε σχολείο οι 10 μαθητές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους επειδή δεν υπάρχει οδηγός. 20 χρόνια τώρα κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, υπουργοί αλλάζουν αλλά όλοι τους είναι δογματικά κολλημένοι να έχουν τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων στα χέρια των ιδιωτών και για κάποια ειδικά σχολεία που έχουν δικά τους σχολικά να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Να προσλαμβάνουν 72 οδηγούς και συνοδούς με συμβάσεις, 6μηνες κατά κανόνα και τους υπόλοιπους μήνες τα παιδιά να είναι ή σπίτι τους ή να μεταφέρονται από τον στρατό.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων από όλους τους μαθητές του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης. Είναι υποχρέωσή τους και να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της στήριξης της επιχειρηματικής δράσης μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα και στον χώρο της ειδικής αγωγής. Πολιτική που έχει πρώτα απ’ όλα αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους γιατί το σκαλάκι του σχολικού για ένα παιδί με αναπηρία είναι η πόρτα του σχολείου. Είναι αυτό που έλεγε μια 15χρονη με κινητική αναπηρία «δε δέχομαι να με κατεβάζει ο οποιοσδήποτε από το σχολικό, θέλω αυτός που με κατεβάζει να τον νιώθω σαν αδελφό μου».

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Τα ντοκουμέντα της θυσίας των 200 της Καισαριανής ανήκουν στο λαό

Τα ντοκουμέντα της θυσίας των 200 της Καισαριανής ανήκουν στο λαό! Τιμούμε με απέραντο σεβασμό...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Ανακοίνωση για επίσκεψη Άδωνη Γεωργιάδη- Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 20/2

Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 20 Φλεβάρη, 10.00 π.μ. στην πύλη του...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Σάββατο 28 Φλεβάρη – 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα 

Tο Σάββατο 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα...