Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ: Να αποκασταθεί άμεσα η λειτουργία του κλιματισμού σε όλες τις κλινικές του ΨΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις

                  Στην καρδιά του καλοκαιριού και με την αύξηση νέων εισαγωγών στις εφημερίες (θυμίζουμε πως το Νοσοκομείο έχει δεχτεί επιπλέον 8 εφημερίες το τετράμηνο με αποτέλεσμα ο αριθμός να αγγίζει τις 40 από 32, δηλαδή 28 παραπάνω το χρόνο) , όπου οι ασθενείς στοιβάζονται κυριολεκτικά o ένας πάνω στον άλλο στις κλινικές ( 42 ασθενείς σε κλινική με 25 κλίνες δύναμη), η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι συνθήκες νοσηλείας είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ:

Στο 5ο, 6ο 8ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών και στην Ψυχογηριατρική κλινική του Νοσοκομείου ο κλιματισμός ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Στο 1ο και 2ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών, επί μέρες, χάνεται ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία του κλιματισμού σε υποφερτό επίπεδο, μέχρι να έρθουν ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΩΣ, ΚΑΠΟΤΕ, τα απαιτούμενα ανταλλακτικά.

Στις υπόλοιπες κλινικές, ο κλιματισμός λειτουργεί οριακά είτε ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ενώ στο Γραφείο Εφημερευόντων Νοσηλευτών, και στα εξωτερικά Ιατρεία ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Κατά τα άλλα, στέλνονται υπηρεσιακά μηνύματα για την αντιμετώπιση της… «θερμικής καταπόνησης» εξαιτίας του καύσωνα, ενώ πέρα από κάθε λογική το ΕΤΟΣ 2022 αγοράζονται… ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ(!!), με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την έκθεση των ψυχιατρικά ασθενών σε κίνδυνο. Τον χειμώνα, ίσως δούμε και βαρέλια με… καυσόξυλα στο κέντρο των θαλάμων, για να ζεσταίνονται οι ασθενείς. 

Η διαχρονικές ευθύνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και την υποχρηματοδότηση του είναι δεδομένες, αλλά το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ από τις δικές της ευθύνες.

Άλλωστε οι Διοικήσεις διαχρονικά, προκειμένου να στηρίξουν τις «εγκληματικές» πολιτικές των κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας, βρίσκονται μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι και πίσω από τα γραφεία τους, με τον κλιματισμό να δουλεύει χωρίς προβλήματα!!!! 

  • Απαιτούμε ΤΩΡΑαπό τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να αφήσει τις φιέστες εγκαινίων με κορδέλες και να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ειδάλλως θα περάσει στην ιστορία ως ηθικός αυτουργός  για ό,τι προκύψει.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριασίου: Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης καθηκόντων προσωρινού προϊστάμενου

Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης καθηκόντων προσωρινού προϊστάμενου – συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολιδας: Στις 20 Σεπτέμβρη το 4ο Εργατικό Φεστιβάλ

4ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ -19:00 ΠΛ. ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ Εργαζόμενοι –εργαζόμενες Ως εργατικά σωματεία...

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια έξωσης, με ευθύνη της εταιρίας DoValue

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Τη Παρασκευή...