Δευτέρα, Απρίλιος 12

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ:Η εργολαβική εταιρεία ανενόχλητη συνεχίζει να αλωνίζει στο νοσοκομείο μας και να επιβάλλει διώξεις

0
image_pdfimage_print

Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση του Νοσοκομείου, κάνει το χατίρι του εργολάβου καθαριότητας, διενεργώντας διαδικασία πειθαρχικής έρευνας κατά υπαλλήλου του Ψ.Ν.Α. Όλοι βιώσαμε  και συνεχίζουμε να βιώνουμε τη στάση της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας στο Νοσοκομείο, όπου είναι κράτος εν κράτη, επιβάλλει μισθούς πείνας , τρομοκρατία και φόβο στις εργαζόμενες με την απειλή της απόλυσης, αλλά και  εισηγήσεις προς το Δ.Σ του Νοσοκομείου για επιβολή κυρώσεων, όπως πρόσφατη ΕΔΕ προς  συνάδελφό μας  , που αποδεδειγμένα δρούσε  με γνώμονα το συμφέρον του Νοσοκομείου. 

Είναι σαφέστατο πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθ΄ υπόδειξη του εργολάβου  προσπαθεί να στοχοποιήσει, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όποιον εργαζόμενο, αναδεικνύει  και  καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθόδους και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλει η εταιρεία καθαρισμού.

Ζητά λοιπόν την εκδίωξη με κλήση σε απολογία, για τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος  του συνάδελφου  Νοσηλευτή Δημουλά Θωμά και μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων. Ο συνάδελφος εγκαλείται να απολογηθεί στη Διοικήτρια  του Νοσοκομείου κα Τσαγδή Δ. η οποία όπως φαίνεται ακολουθεί πιστά και με συνέπεια την  κυβερνητική πολιτική των πρόσφατων διώξεων των υγειονομικών, προσπαθώντας  να επιβάλλει το δόγμα « Νόμος και Τάξη »  κατά το δοκούν, ως  εργαλείο της εργολαβικής εταιρείας που καταλογίζει κατηγορίες. Κατηγορείται λοιπόν με  το άρθρο 107 του Ν. 3528/2007 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που περιλαμβάνει τα πειθαρχικά παραπτώματα και ανοίγει δρόμους ακόμα και σε απόλυση.

Το παράπτωμα που διέπραξε είναι, ότι τα έβαλε με την εργολαβική εταιρεία διεκδικώντας τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας καθώς υπήρξαν  καταγγελίες στο σωματείο πώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς της νόσου covid – 19 και εκτίθενται  ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η εταιρεία  παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας ( γάντια, μάσκες κ.λ.π )  με το σταγονόμετρο ( ένα ζευγάρι γάντια για ένα 8ωρο και μία μάσκα ή και καθόλου ) και μετακινεί το προσωπικό της από τμήμα σε τμήμα χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα υγειονομικά πρωτόκολλα,, γεγονός που έχει ήδη καταγγελθεί εγγράφως άπειρες φορές.

Η Διοίκηση να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς του Νοσοκομείου με τη στάση της και να λάβει υπόψη της, τις καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία και της έχουν κοινοποιηθεί από το σωματείο εργαζομένων κατ επανάληψη, χωρίς να μεροληπτεί υπέρ του εργολάβου

Να αποσυρθεί εντός 5 ημερών  η προσπάθεια δίωξης του μέλους της Διοίκησης του Σωματείου που γίνεται από την εργολαβική εταιρεία  και να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια φίμωσης  απέναντι σε κάθε φωνή που υπερασπίζεται το δικαίωμα σε ασφαλείς συνθήκες  εργασίας και καταδικάζει τον εργασιακό μεσαίωνα απ΄ όπου και αν προέρχεται.

Σας κάνουμε γνωστό, πως μαζί με τη φωνή του συνάδελφου και μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων , είναι η φωνή κάθε εργαζόμενου που δεν δέχεται να γίνεται αποδέκτης μιας κοινωνίας όπου βασιλεύει, ο φόβος, η τρομοκρατία, η καταστολή, η σαπίλα και ο εργασιακός μεσαίωνας.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα του εργολάβου καθαριότητας. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα

Share.

Comments are closed.