Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ): Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Στοχοθεσία και Αξιολόγηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ) όσο και Ομοσπονδίες-μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, OENΓΕ,  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. κ.λ.π.) Έχουν κατατεθεί τα σχετικά εξώδικα στα συναρμόδια Υπουργεία. Θα σταλεί από το Σύλλογο Εργαζομένων προς τη Διοίκηση του ΨΝΑ, το  εξώδικο της  ΠΟΕΔΗΝ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση, που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους για τη μη συμμετοχή τους στη διαδικασία. ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ.

  Η Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση- Στοχοθεσία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, το προηγούμενο διάστημα, κρίθηκε παράνομη σε χρόνο ρεκόρ μετά από προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Όλα αυτά την περίοδο που το έγκλημα στα Τέμπη απλά συγκαλύπτεται και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη κωφεύει, ενώ η HELLENIC TRAIN έχει πάρει θετική αξιολόγηση με πιστοποίηση, που  εργαζόμενοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για καταπάτηση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους και λαμβάνουν αποφάσεις με καθυστέρηση χρόνων και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εναντίον τους, που οι απεργίες στα ΜΜΜ και σε μεγάλους εργασιακούς χώρους κηρύσσονται παράνομες, σε λιγότερο από 1 ώρα με εντολή των αφεντικών.

 Μάλιστα, για να στηριχθεί το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι για όλα φταίνε οι «ανεπαρκείς Δημόσιοι Υπάλληλοι» ( μέσα σε αυτούς και οι ήρωες υγειονομικοί στα τραγικά υποστελεχωμένα Νοσοκομεία τα προηγούμενα χρόνια ), η απόφαση εκδόθηκε εντός ολίγων ημερών.

Μιλάνε για αξιολόγηση σε μια Δημόσια Διοίκηση που έχει να κάνει επιλογές Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων με Συμβούλια κρίσης, Υπηρεσιακά Συμβούλια, πάνω από μία δεκαετία και μάλιστα οι διαδικασίες γίνονται με υποκειμενικά κριτήρια, τις οποίες μόνο αυτοί γνωρίζουν και πολλές φορές μαγειρεύουν, στο βαθύ κράτος των μηχανισμών χειραγώγησης που συστήνουν, και χωρίς να δημοσιεύονται.

Τέλος μιλάνε για αξιολόγηση, την ώρα που η κυβέρνηση κοστολογεί τις υπηρεσίες υγείας, υλοποιεί το νέο ΕΣΥ προσφέροντας βορρά τις κλινικές στα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ (βλ. παιδοογκολογικό στο παίδων Αγ. Σοφία), χαρίζει ζεστό χρήμα σε ΑΜΚΕ διαλύοντας την Ψυχική Υγεία με το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει στην ολομέλεια της βουλής, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων νομοσχεδίων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη λειτουργία των ΣΔΙΤ – Α.Ε. (βλ. Νοσοκομείο Σαντορίνης 2016), και συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση των προηγούμενων κυβερνήσεων, της απαξίωσης του πάγιου αιτήματος των υγειονομικών, για ένταξη στα Β.Α.Ε

Πάνω σε αυτή τη διαχρονική πολιτική συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση στο Νοσοκομείο μας, η τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, οι μονοβάρδιες στις εξωτερικές Δομές, η εντατικοποίηση της εργασίας με εκατοντάδες χρωστούμενες άδειες να λιμνάζουν, η λογική των εργολάβων να περιφέρονται και να βγάζουν κέρδη, η κατάργηση κλινών στα ψυχογηριατρικά τμήματα και η συγχώνευση τους σε ένα, η απαξίωση των στεγνών προγραμμάτων,  κ.λ.π με στόχο να αποτελεί εμπόρευμα η υγεία του λαού. Θέση μας είναι και παραμένει η αξιολόγηση σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς και θα καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες στις υπηρεσίες υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. 

ΜΑΖΙΚΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ.

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τον νεκρό εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  Συναδελφισσες και συνάδελφοι, Το...

Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην First Data): Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τις ΣΣΕ του Σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τετάρτη 31/05 συμμετέχουμε στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft για τις...