Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) : 30 Μάρτη κλιμακώνουμε με κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι, 22/3/2023 ΑΠ: 164

τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Email: [email protected] 

ΠΕΜΠΤΗ 30/3/2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 11π.μ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ,  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ – ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της υγείας, των σιδηροδρόμων, της ενέργειας, του νερού, της πολιτικής που αρπάζει τα σπίτια του κόσμου με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών  και της πολιτικής που απογειώνει τα κέρδη σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας  εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων, καλούμαστε να γίνουμε οργανωτές και να βάλουμε εμπόδια κλιμακώνοντας με νέες κινητοποιήσεις.

Οργανωτές συλλογικής διεκδίκησης και πάλης απέναντι σε μια  πολιτική που για να την υπηρετήσει  η  κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και διαχρονικά τα κόμματα που εναλλάσσονταν στον κυβερνητικό θώκο, βάζοντας τη σφραγίδα των ιδιωτικοποιήσεων στα μνημονιακά κοράκια της Ε.Ε,  δεν διστάζει ακόμα και τη στιγμή της λαϊκής οργής κι ενώ ακόμα θάβουμε τους νεκρούς που είναι αποτέλεσμά της, να καταθέσει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του παιδικού καρκίνου και της ψυχικής υγείας.

Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που μετρήσαμε και μετράμε στα χρόνια της πανδημίας θανάτους, όταν το 2023 είναι πολυτέλεια να βρείς κρεβάτι ΜΕΘ , καθώς η έρευνα και η επιστήμη στο φάρμακο και στις νέες τεχνολογίες στις υπηρεσίες υγείας, ανήκει σε φαρμακοβιομηχανίες που κάνουν κουμάντο και στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας. Η πολιτική που μέσα από τις διαχρονικές και μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων, κοστολογεί τις υπηρεσίες υγείας, υλοποιεί το νέο ΕΣΥ προσφέροντας βορρά τις κλινικές στα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ (βλ. παιδοογκολογικό στο παίδων Αγ. Σοφία ), λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη λειτουργία των ΣΔΙΤ – Α.Ε. ( βλ. Νοσοκομείο Σαντορίνης ). Η ίδια πολιτική που τόσα χρόνια έφερε, την υποχρηματοδότηση στο Νοσοκομείο μας, την τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, τις μονοβάρδιες στις εξωτερικές Δομές, τους εργολάβους, την κατάργηση κλινών στα ψυχογηριατρικά τμήματα και τη συγχώνευση τους σε ένα και όλες τις συνέπειες που ακολουθούν όταν αποτελεί εμπόρευμα η υγεία του λαού, για τους κυβερνώντες και το κράτος που υπηρετεί.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα. Να δυναμώσει η πάλη απέναντι  στην βάρβαρη πολιτική που μας ξεζουμίζει απ’ όλες τις μεριές και μας καλεί να γίνουμε «σταθμάρχεςκλειδούχοι» για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα ( εργολάβοι, επιχειρηματικοί όμιλοι, εφοπλιστές ), χαρίζοντάς τους οι κυβερνήσεις χρέη και δίνοντάς τους φοροαπαλλαγές.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΤΡΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΤΡΕΝΟ !!!

Απαιτούμε :

Ø  Να μη κατατεθεί προς ψήφιση το αντιδραστικό Νομοσχέδιο για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στην Ψυχική Υγεία, που τέθηκε σε διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα.

Ø  Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης ( ΜΚΟ – ΑΜΚΕ – ΣΔΙΤ κλ.π) στο χώρο της Ψυχικής Υγείας , αλλά και σε όλη την Υγεία. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

Ø  Τα Κ.Ψ.Υ να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας (έγκαιρη παρέμβαση, συνεργασία με κοινοτικές υπηρεσίες, σχολεία κα), στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα με διεύρυνση της λειτουργίας τους όλο το 24ωρο και ουσιαστική διασύνδεση με τις μονάδες ψυχικής υγείας του τομέα (ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα, οικοτροφεία, δημόσια ψυχιατρική κλινική ή νοσοκομείο, πρωτοβάθμια φροντίδα κα.)

Ø  Καμία κατάργηση – συρρίκνωση κλινών, των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο μας, με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες ( χειρουργική – παθολογική – νευρολογική κλινική, καρδιολογικό – δερματολογικό – μαιευτικό τμήμα  ) και το αντίστοιχο προσωπικό.

Ø  Να γίνεται όλος ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος των οξέων περιστατικών  κατά την εξέταση τους στο ΤΕΠ  (αιματολογικές εξετάσεις, ΗΚΓ κ.λ.π) και πριν την εισαγωγή τους στις κλινικές, προκειμένου να διασφαλίζεται η νοσηλεία χωρίς κινδύνους. Να ενισχυθεί το Μικροβιολογικό με βιοπαθολόγους και παρασκευαστές καθώς και τα εξωτερικά Ιατρεία με όλο το απαιτούμενο προσωπικό.

Ø  Όλες οι δομές φροντίδας και περίθαλψης (ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα κ.λπ.) να ενταχθούν στο ενιαίο, κρατικό, δωρεάν σύστημα Υγείας και να δοθούν οι απαραίτητες υποδομές που θα καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες στέγασης.

Ø   Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία και να αναγνωριστεί η μισθολογική ωρίμανση από την προϋπηρεσίας, καθώς και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «4.000 στην Υγεία»

Ø  Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών. Να σταματήσει η κοροϊδία με το «τυράκι» των αυξήσεων του ανθυγιεινού επιδόματος προεκλογικά και της επιδοματικής πολιτικής γενικά, για κάποιες ειδικότητες και όχι σε όλους, όταν ο πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς στο πρώτο δεκαπενθήμερο. Να γίνει ενσωμάτωση των όποιων επιδομάτων στο μισθό.

Ø  Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τον νεκρό εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  Συναδελφισσες και συνάδελφοι, Το...

Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην First Data): Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τις ΣΣΕ του Σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τετάρτη 31/05 συμμετέχουμε στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft για τις...