Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.ΝΑ (ΔΑΦΝΙ): Για την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης της προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών

Δημοσιεύτηκε στις

O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ) καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης της προέδρου της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών ιατρών, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη σύγχρονη Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για γιατρούς και ασθενείς.

Η συνάδελφος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτη Ρέτζιου παραπέμπεται σε δίκη, στις 28/11/2022, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη, με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο, που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δεν θα τους περάσει. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για ζωή και  δικαιώματα με σύγχρονες κατακτήσεις και ανάγκες των εργαζομένων. 

Ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις χωράνε στις πλάτες των υγειονομικών.

Ο αγώνας για εργασία και ζωή με δικαιώματα, για  αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με παροχές και υπηρεσίες που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες της επιστήμης και της έρευνας, για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μας τσακίζει, για την μονιμοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων που βρίσκονται όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων, για την επιστροφή όλων των εργαζόμενων υγειονομικών που βρίσκονται εκδικητικά σε αναστολή,   πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων με κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία αλλά και για κάθε εργαζόμενο υγειονομικό που τσακίζεται στη βάρδια, μπροστά στη δίκη των υγειονομικών σε αναστολή (ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) με στάση εργασίας, στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση (ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) με συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης 8:30 πμ. και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας και βεβαίως κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα με την Πανεργατική – Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση. Τώρα να δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας ενάντια στη ποινικοποίηση της δράσης των εργαζομένων.

Δεν αφήνουμε κανένα εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην κρατική βία και καταστολή!

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...