Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (Δαφνί): Για τη δίωξη του Προέδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

Σε δίκη σέρνεται την Τετάρτη 22/1/2025 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Β. Παρασκευόπουλος, με την κατηγορία ότι δε συμμορφώθηκε «προς τας υποδείξεις» του νόμου Χρυσοχοΐδη, δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, όταν στις 21 Σεπτέμβρη 2020, μαζί με άλλα Σωματεία του Καλλιτεχνικού χώρου διεκδικούσαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας, μέτρα στήριξης των εργαζόμενων καλλιτεχνών.

Στο πρόσωπο του Προέδρου του ΠΜΣ, δικάζεται συνολικά η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, που δεν συμβιβάζεται και παλεύει για το δίκιο και την επιβίωση των εργαζομένων.

Με αυτό τον τρόπο νομίζει η Κυβέρνηση πως θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να σταματήσουν να πιέζουν με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και προσπαθεί να τις περιορίσει και να τις συκοφαντήσει.

Η δίκη αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της δικαστικής δίωξης που γίνεται καθαρά, για πολιτικούς – συνδικαλιστικούς λόγους.

Καλούμε όλο το εργατικό κίνημα να σταθεί αλληλέγγυο μπροστά στη δίκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  22/1/2025 στις 9 π.μ στην πρώην Σχολή Ευελπίδων στο κτήριο 3

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ: Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν μπορεί να θυσιάζεται

Θέμα: Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΑΣΘ σημαίνει «εργασιακή ειρήνη» για την κυβέρνηση...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 14 χρόνια συμπληρώνονται από τη κινητοποίηση που χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Δημήτρης Κοτζαρίδης

Σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη μεγάλη κινητοποίηση και συγκέντρωση των ταξικών σωματείων, στο...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 23 Οκτώβρη στα δικαστήρια εκδικάζεται η απαράδεκτη μήνυση σε βάρος του Αντιπροέδρου του Συνδικάτου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν...