Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Καταγγελία για το νέο εργοδοτικό – κρατικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Πέραμα

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε το νέο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ – ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, αφού οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας ότι «το νέο φονικό ήταν θέμα χρόνου..»  λόγω της απουσίας μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας και την εντατικοποίηση που επικρατούν στα Ναυπηγεία, για μία ακόμη φορά μετά το έγκλημα στα Τέμπη, πήγανε στον κάλαθο των αχρήστων. Αποτέλεσμα ήταν στις 29/5/2023, ένας εργαζόμενος – μεταλλεργάτης δεν επέστρεψε στην οικογένεια του και στο Δεκάχρονο παιδί του και άλλοι δυο τραυματίστηκαν  σε Ναυπηγείο του Περάματος, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο «το τέταρτο πτερύγιο της προπέλας έπεσε και τους καταπλάκωσε λόγω ελλείψεως κατάλληλου εξοπλισμού».

Το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αφού οι διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ μετά και τα χαμόγελα του Πρωθυπουργού, μέσα στη ζώνη του Περάματος προεκλογικά, με φιέστες και κορδέλες, είναι εγκληματικές. Μόνο μέσα στο Μάη, καταγράφηκαν αλλεπάλληλα σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» στα ναυπηγεία σε Πέραμα, Σαλαμίνα και Σύρο με αποκορύφωμα το χθεσινό γεγονός.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος και αντιμετωπίζει ως «κόστος» ακόμη και τα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων, που η τήρηση τους ή μη εξαρτάται από τα ορια της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και εύχεται γρήγορα να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι τραυματισμένοι. 

«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...