Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ): Σαν τον κλέφτη και χωρίς ενημέρωση, επισκέφτηκε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η Υφυπ. Υγείας κα. Γκάγκα

Δημοσιεύτηκε στις

Σαν τον κλέφτη και χωρίς ενημέρωση, επισκέφτηκε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η Υφυπουργός Υγείας κα. Γκάγκα, μετά τις φιέστες στο Οικοτροφείο του Κορυδαλλού

Αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί βρέθηκε στο Νοσοκομείο μας και σε συνάντηση με τη Διοίκηση, μετά τη γνωστή φιέστα με το κόψιμο κορδέλας, στο νέο οικοτροφείο του Κορυδαλλού, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με ΕΣΠΑ και άρα θα έχει ημερομηνία λήξης,  η Υφυπουργός Υγείας κα. Γκάγκα.

Ως σωματείο και αφού μας ενημέρωσαν συνάδελφοι, αμέσως κινητοποιηθήκαμε όσοι ήμασταν στο Νοσοκομείο από τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να βρεθούμε στη συνάντηση που είχε η κα Γκάγκα  με τη Διοίκηση, λίγο πριν αποχωρήσει.

Η Υφυπουργός Υγείας κα. Γκάγκα όχι μόνο δεν πρόλαβε να αρνηθεί την επίσκεψη των μελών του σωματείου, αφού πήγαμε «ακάλεστοι» και αντίστοιχα αιφνιδιαστικά, αλλά προσπάθησε να εκτονώσει το κλίμα της επίσκεψης μας, με δυστυχώς για την ίδια, διάφορες προφάσεις, ότι έχει μόλις 1 1/2 χρόνο στο υπουργείο και  πως για τα θέματα ψυχικής υγείας, υπεύθυνη είναι η κα. Ράπτη.

Ωστόσο παραμείναμε στο χώρο και εκθέσαμε όλα τα θέματα και τα αιτήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο μας και τσακίζουν τη ζωή τόσο των ασθενών, όσο και των ίδιων των εργαζομένων που με «νύχια και δόντια» και με το φιλότιμο, προσπαθούν να το κρατήσουν όρθιο, κάνοντας αναφορά στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις υπηρεσίες, την έλλειψη του ασθενοφόρου που έχει γίνει ανέκδοτο, τις μονοβάρδιες στις εξωτερικές Δομές, τους εργολάβους κ.λ.π.

Ερωτήματα που προκαλούν φόβο στη σκέψη των κυβερνώντων, λόγω της οργής του κόσμου και μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής στα Τέμπη,  καθώς δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις αναγνωρίζοντας μόνο ότι υπάρχουν τα προβλήματα και χωρίς να έχει να δώσει κάποιες λύσεις, απλά έδωσε γενικές υποσχέσεις (προεκλογικές) και δεσμεύτηκε μόνο – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της και κρατώντας μικρό καλάθι από πλευράς μας– πως θα έρθει σε συνάντηση με τους εργαζόμενους τους ίδιους μετά και το κάλεσμα μας, προκειμένου να ακούσει τους ίδιους.

Στείλαμε το «μήνυμα» στην Υφυπουργό Υγείας κα. Γκάγκα, πως «σταθμάρχες – κλειδούχοι», στο σύστημα υγείας, που κοστολογεί τις ζωές των ασθενών και θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, δεν θα γίνουμε και πως εάν πράγματι επισκεφθεί το Νοσοκομείο όπως «υποσχέθηκε» , για να ακούσει τους ίδιους τους εργαζόμενους σε συνάντηση, καλό είναι να έχει απαντήσεις, γιατί οι ράγες του συστήματος έχουν εκτροχιάσει τις ζωές όλων μας.

Υ.Γ απορίας άξιο παραμένει το γεγονός, πως ενώ η Υφυπουργός Υγείας κα. Γκάγκα, βρισκότανε στη διοίκηση ήδη 20 λεπτά, τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ δεν μας ενημέρωσαν ως όφειλαν, ενώ εργάζονται στη γραμματεία της Διοίκησης. Την επόμενη φορά περιμένουμε να είναι πιο προσεκτικοί και να ενημερώνεται το σωματείο ειδικά για τέτοιες επισκέψεις.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί εκτός Εστιών

Απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εμμένει στην έξωση φοιτητών από τις...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για την πυρκαγιά στο πλοίο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε, κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο RO/RO πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», της...