Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση – Συνεργαζόμενοι : Βάζουν λουκέτο στην ΠΕΓΔΥ

0
image_pdfimage_print

Για την απόφαση της πλειοψηφίας

για την αναβολή των εκλογών και την προσφυγή σε προσωρινή διοίκηση

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 στην από 16/10/2021 συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ γίναμε θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο. Συγκεκριμένα, μετά την υπ’ αριθμ. 260/13-10-2021 επιστολή της ΑΔΕΔΥ με την οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι πέραν της 31-10-2021 δε θα δοθεί νέα παράταση στις διοικήσεις των σωματείων, κληθήκαμε σε Δ.Σ. με θέμα «Νέος ορισμός ημερομηνιών για τη σύγκλιση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης και διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. (Δ.Σ., Ελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο) και των αντιπροσώπων της στην Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ».

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. από κοινού οι παρατάξεις ΑΔΕΓΕΔΥ (πρώην ΔΑΚΕ), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να μπει ΛΟΥΚΕΤΟ στο σωματείο υπερψηφίζοντας την πρόταση της ΑΔΕΓΕΔΥ για προσφυγή σε προσωρινή διοίκηση, με παρέμβαση δηλαδή του δικαστηρίου, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΕΓΔΥ δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε εκλογές…

Η παρωδία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτοί που από κοινού ΑΚΥΡΩΣΑΝ  τις εκλογές μόλις 2 εβδομάδες πριν (!) χωρίς καμία δικαιοδοσία και νομιμότητα, απλώς προσμένοντας (!) μια νέα παράταση της θητείας πέραν τις 30-10-2021 που όμως δεν υπήρχε (!) ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ τώρα την νόμιμη διαδικασία, την οποία ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι στην από 18/6/2021 συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών στις 29/9 στην επαρχία και στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη στην Αττική, φθάσαμε στην από 8/9/2021 συνεδρίαση της ΠΕΓΔΥ όπου δεν είχε γίνει καμία αντίστοιχη προετοιμασία, με αποτέλεσμα την αναβολή των εκλογών. Στην από 29/9/2021 συνεδρίαση της ΠΕΓΔΥ ανέβαλλαν για άλλη μια φορά τις εκλογές για τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2022 εν αναμονή (!) μια νέας κυβερνητικής παράτασης της θητείας των συλλογικών οργάνων, πρόταση με την οποία όπως ήδη έχουμε ενημερώσει διαφωνήσαμε.

Η ΕΣΑΚ-Σ καταγγέλλει την υποκριτική τους στάση και την όψιμη και υποκριτική επίκληση της νόμιμης διαδικασίας σε μια περίοδο όπου οι εξελίξεις τρέχουν (π.χ. νόμος Χατζηδάκη κτλ.), αφήνοντας ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ τους εργαζόμενους και σιγοντάροντας ουσιαστικά με τον τρόπο τους τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την απονέκρωση των σωματείων με την εφαρμογή του «νόμου Χατζηδάκη» (ν. 4808/2021) που από 1/1/2022 σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 2 καθιστά ως υποχρέωση τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος για τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξ’ αποστάσεως τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις αρχαιρεσίες!!!

Από την πλευρά μας προτείναμε την άμεση διενέργεια εκλογών μέσα στο Νοέμβρη, τηρώντας όλες τις διαδικασίες του καταστατικού σχετικά με τις προθεσμίες, πρόταση που απέρριψαν και οι τρεις παρατάξεις, ενώ η ΑΔΕΓΕΔΥ υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι στο μεσοδιάστημα θα εκπροσωπούνται μέσω της ΠΟΓΕΔΥ, παραδίδοντας ουσιαστικά τα κλειδιά του σωματείου. Αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν: τους εργαζόμενους μακριά από μαζικές διαδικασίες, από Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων με απώτερο στόχο την απονέκρωση αυτών.

          ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους για άλλη μια φορά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με τη δράση και τη συμμετοχή τους να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Share.

Comments are closed.