Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση – Συνεργαζόμενοι: Να γίνουν τώρα οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ και αντιπροσώπων στην ΠΟΓΕΔΥ

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ (8/9 και 29/9) από κοινού οι παρατάξεις ΑΔΕΓΕΔΥ (πρώην ΔΑΚΕ), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν την επ’ αόριστον (!!!) αναβολή  των εκλογών που ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στην από 18/6/2021 συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΓΔΥ να πραγματοποιηθούν στις 29/9 στην επαρχία και στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη στην Αττική με πρόσχημα:

  • ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών εν μέσω πανδημίας τη στιγμή που πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες σε μια σειρά από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, τα σχολεία και όλοι οι κλάδοι της οικονομίας λειτουργούν κανονικά. Ακόμη και στον αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 61910/08-10-2021 ΚΥΑ (Β’ 4674) άρθηκε ο περιορισμός που υπήρχε για την πραγματοποίηση εκλογών δια ζώσης μόνο σε σωματεία με έως 150 εγγεγραμμένα μέλη.
  • την «δήθεν» αναποτελεσματικότητα των εμβολίων ρίχνοντας νερό στο μύλο του ανορθολογισμού, των αντεπιστημονικών θεωρήσεων και της συνομωσιολογίας και
  • την μη έγκαιρη ενημέρωση των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων!!! για την οποία οι ίδιοι ευθύνονται

Έφθασαν στο σημείο να επικαλεστούν μέχρι και τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη!!!

Στην περίπτωσή τους ισχύει αυτό που εύστοχα λέει ο λαός μας

«όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Το ζήτημα των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΠΕΓΔΥ και αντιπροσώπων στην ΠΟΓΕΔΥ δεν είναι Θεού θέλοντος και πανδημίας επιτρέπουσας…όπως ειπώθηκε!!! Η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στα όργανα των συνδικαλιστικών τους φορέων και οι μαζικές διαδικασίες δεν αποτελούν τυπική αλλά βαθιά ουσιαστική διαδικασία, οι οποίες σε κάθε περίπτωση καθορίζονται από το καταστατικό του Συλλόγου και όχι από τις διαθέσεις της εκάστοτε πλειοψηφίας.

Η ΕΣΑΚ-Σ διαφώνησε με την αναβολή των προγραμματισμένων αρχαιρεσιών και πρότεινε να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μέσα στον Οκτώβρη πριν εκπνεύσει η παράταση της νομιμοποίησης του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ που είναι μέχρι τις 31/10/2021, δεδομένου και των ασφυκτικών περιορισμών με βάση το καταστατικό, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες στην ΠΕΓΔΥ είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας καθημερινά και ουσιαστικά με τον τρόπο τους σιγοντάρουν τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την απονέκρωση των σωματείων και την εφαρμογή του «νόμου Χατζηδάκη» που από 1/1/2022 σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 2 του ν. 4808/2021 αποτελεί υποχρέωση η χρήση ηλεκτρονικού συστήματος για τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξ’ αποστάσεως τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις αρχαιρεσίες!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δέχθηκαν την πρόταση που καταθέσαμε για συμμετοχή της ΠΕΓΔΥ στη μεγάλη σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πάνω από 115 πρωτοβάθμιων σωματίων που πραγματοποιήθηκε στις 5/11 στο Σπόρτινγκ για κοινή δράση απέναντι στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.

          ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους για άλλη μια φορά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με τη δράση και τη συμμετοχή τους να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Share.

Comments are closed.