Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας που ξεκινούν στις 10 Νοέμβρη και θα διαρκέσουν έως και 19 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στις ελεγκτικές – λογιστικές – συμβουλευτικές εταιρείες, τα λογιστικά γραφεία και τα λογιστήρια εταιρειών ψηφίζουμε ΕΣΑΚ για:
Να δυναμώσουμε το σωματείο μας και τη δράση του στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές,
Να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,
Να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα, κόντρα στην κυβέρνηση, τα αφεντικά και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Η ΕΣΑΚ είμαστε η παράταξη που έχει την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΛΕΠΑ και πρωτοστατήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα:
στην ίδρυση δύο νέων επιχειρησιακών σωματείων στη ΣΟΛ και στη Deloitte, δύο από τους μεγάλους εργοδότες του κλάδου, στην ίδρυση δύο νέων παραρτημάτων στις δυτικές και στις βορειοδυτικές συνοικίες, στην παρέμβαση σε μεγάλους χώρους δουλειάς, καταγγέλλοντας και αποτρέποντας τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, όπως για παράδειγμα αναγκαστική χορήγηση κανονικής άδειας, υπερβάσεις ωραρίων, απλήρωτες υπερωρίες, καταχρηστικές μεθοδεύσεις όσον αφορά την τηλεργασία κ.α.
στην οργάνωση των επιτυχημένων απεργιών όπως στις 21 Σεπτέμβρη κόντρα στο νόμο-έκτρωμα του Γεωργιάδη, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη νομιμοποίηση της 13ωρης εργασίας, την περαιτέρω ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων, κ.α.
Παλεύουμε σταθερά για να ιδρυθούν και άλλα επιχειρησιακά σωματεία και παραρτήματα σε περιοχές ώστε να εξασφαλίσουμε την όλο και μεγαλύτερη οργάνωση των συναδέλφων.
Ταυτόχρονα, αναδείξαμε ότι για την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά τόσο εντός όσο και εκτός δουλειάς, υπαίτιες είναι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως απόχρωσης που υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι μπροστά στα κέρδη τους θυσιάζουν την υγεία και την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού συνολικά.
Οι δυνάμεις μας, που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο – τη μοναδική δύναμη στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται και οργανώνει τον αγώνα για την ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων:
καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή ότι για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, ακέραια την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και οι πολιτικές επιλογές που βάζουν στην ζυγαριά τα κέρδη των λίγων με τις ανάγκες των πολλών, στη λογική του «κόστους-οφέλους», αποτρέψαμε το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών από τα κοράκια των funds και των τραπεζών, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, εκφράσαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους του περασμένου καλοκαιριού, μπαίνοντας μπροστάρηδες στην μάχη για να σωθούν τα σπίτια των συνανθρώπων μας, κόντρα στη μοιρολατρία που καλλιεργούσε η κυβέρνηση περί ακραίων φαινομένων, κάναμε για άλλη μια φορά πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει το λαό».
Σταθήκαμε αμέσως στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και μαζί με άλλους συναδέλφους από όλη την Αττική, μεταβήκαμε οργανωμένα στις πληγείσες περιοχές και βοηθήσαμε τους κατοίκους να ξελασπώσουν τα σπίτια τους.
Στηρίξαμε στέλνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, κάνοντας πράξη την Διεθνιστική αλληλεγγύη.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό και απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα κάθε στρατιωτικό μέσο της χώρας από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και το σφαγείο που ετοιμάζουν Ισραήλ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Έχουμε σταθερό μέτωπο με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων στην κατεύθυνση που χαράζει η Ε.Ε και έχοντας στο πλευρό της τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα νεοφυή κόμματα «μιας χρήσης», αποδεικνύει καθημερινά ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές μας, είτε με την μορφή εξαντλητικών ωραρίων και μισθών πείνας, είτε με περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
Το μόνο που υπόσχεται είναι μια πολιτική «πτωχοκομείου» με τα διάφορα pass και τα καλάθια, που στόχο έχει, όχι βέβαια να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που «τσακίζει κόκαλα» τα τελευταία χρόνια, αλλά αντίθετα και αυτή να ωφελήσει τα ταμεία των ομίλων και του κράτους. Γι’ αυτό το λόγο, δεν δέχεται καμία κουβέντα για κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και ηλεκτρικό ρεύμα / καύσιμα και αύξηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς.
Η αντιστοίχηση των μισθών μας με τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική, όπως για παράδειγμα το ξεπάγωμα, τάχα, των τριετιών από τη νέα χρονιά, αλλά αντίθετα περνάει μέσα από τον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η προστασία του ελεύθερου χρόνου μας και της υγείας μας, δεν θα έρθει από τους όποιους ελέγχους ενός υποστελεχωμένου Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά μέσα από την ενεργή συμμετοχή και δράση στο σωματείο μας.
Σε αυτό τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο σε καλούμε να πάρεις μέρος!
Στις αρχαιρεσίες μας κάνουμε ακόμα πιο μαζικό το σωματείο μας και ενισχύουμε την ΕΣΑΚ Λογιστών Ελεγκτών!
Δυναμώνουμε την πάλη μας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με κατοχύρωση 7ωρου-5νθημερου-35ωρου.
Καμία απλήρωτη υπερωρία. Διάλειμμα και εκπαιδεύσεις / σεμινάρια εντός του εργάσιμου χρόνου.
Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη – Γεωργιάδη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας.
Μέτρα για την προστασία των ανέργων.
Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο τον λαό.
Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι
χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00
Γραφεία έδρας, Κάνιγγος 27, Αθήνα
…………………………………………………..
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //11.00 – 19.00
Γραφεία έδρας, Κάνιγγος 27, Αθήνα
…………………………………………………..
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //11.00 – 19.00
Γραφεία έδρας, Κάνιγγος 27, Αθήνα
…………………………………………………..
ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023
13.00 – 18.00 ΣΟΛ, οδός Φωκίωνoς Νέγρη 3
18.00 – 21.00 Γραφεία έδρας, Κάνιγγος 27, Αθήνα
…………………………………………………..
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,
Ερυθρού Σταυρού 3, Καισαριανή
…………………………………………………..
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //11.00 – 19.00
Γραφεία έδρας, Κάνιγγος 27, Αθήνα
…………………………………………………..
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //11.00 – 19.00
Γραφεία έδρας, Κάνιγγος 27, Αθήνα
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023//13.00 – 21.00
Γραφεία παραρτήματος, Ομηρίδου Σκυλίτση 19,
Eργ. Κέντρο Πειραιά
……………………………………………………………………….
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023//11.00 – 19.00
Γραφεία παραρτήματος, Ομηρίδου Σκυλίτση 19,
Eργ. Κέντρο Πειραιά
……………………………………………………………………….
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00
Γραφεία ΠΕΑΕΑ, Κύπρου 27 κ Ηλιουπόλεως, ΝΙΚΑΙΑ
……………………………………………………………………….
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //11.00 – 19.00
Γραφεία παραρτήματος, Ομηρίδου Σκυλίτση 19,
Eργ. Κέντρο Πειραιά
ΝΟΤΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00
Γραφεία Επιτροπής Ειρήνης, Πηλέως 56,
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00 Λεωφόρος Κηφισίας 44, ΜΑΡΟΥΣΙ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00 Δημοτικό κατάστημα Κ30
(σταθμός μετρό Περιστέρι- έναντι Ευαγγελιστρίας)
Ένωση Γονέων
και Κηδεμόνων Περιστερίου, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023 //13.00 – 21.00 Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας, (ΚΕΠ)
Πατριάρχη Ιωακειμ 4,
Ελευθερούπολη, Νέα Ιωνία