ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
Συνεχίζονται οι απαράδεκτες διώξεις στους εκλεγμένους συνδικαλιστές των σωματείων στον σιδηρόδρομο, οι οποίοι διεκδικούν μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Η Hellenic Train συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και αποθρασυνόμενη από την ατιμωρησία, όχι μόνο δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και επομένως για τους επιβάτες, αλλά τιμωρεί όσους απαιτούν να τηρηθούν.
ΔΙΩΚΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Kάλεσαν σε απολογία τον Νίκο Τσακλίδη, εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην «Hellenic Train» και συγγενής θύματος του εγκλήματος των Τεμπών, με την κατηγορία ότι «προκάλεσε υπηρεσιακή ανωμαλία» επειδή τόλμησε να απαιτήσει να τηρηθούν οι κανονισμοί ασφαλείας. Πρόκειται για την εργασία ζεύξης – απόζευξης βαγονιών και μηχανών που σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας απαιτεί πάντα τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο εργαζομένων. Ο συνάδελφος που είχε κινδυνεύσει στο παρελθόν από την συγκεκριμένη εργασία, αρνήθηκε να την εκτελέσει μόνος του και δυόμιση μήνες μετά κι αμέσως μετά την εκλογή του στο Δ.Σ., τον καλούν σε απολογία.
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Η «υπηρεσιακή ανωμαλία» που επικαλείται η Hellenic Train δεν είναι άλλη από το «κόστος» που θα χρειαστεί για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Είναι η ίδια αιτία που προκάλεσε το έγκλημα των Τεμπών και οδηγεί σε χιλιάδες εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, όπως και πριν λίγες ημέρες, σε επιβατικό πλοίο, όπου χάθηκε η ζωή ενός 20χρονου ναυτεργάτη. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι κόστος και “ανωμαλία” η τήρηση των μέτρων προστασίας, το σταθερό ωράριο, οι αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίας, συνολικά οι ζωές μας.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ «ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ»
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη για τον συνάδελφο. Να μην διανοηθούν να την συνεχίσουν. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια προστασίας των υπευθύνων του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη.
Να κάνουμε τη νύχτα – μέρα για να δοθεί μαζική αποφασιστική απάντηση στην εγκληματική πολιτική, την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας απαιτώντας:
Να αποσυρθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο για το 13ωρο και τη γενίκευση της ευελιξίας που θα μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε μία απέραντη κοιλάδα των Τεμπών
Τήρηση και διεύρυνση των μέτρων προστασίας υγείας και ασφάλειας
Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ