ΕΛΜΕ Πειραιά : Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στις 7.00μμ στην Αθήνα

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7.00 μ.μ.

 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη, να καταδικάσουν την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Η σύνοδος σκοπό έχει να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και να προετοιμαστεί το “πρώτο πυρηνικό πλήγμα”, στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα σχέδια αυτά είναι επικίνδυνα για το λαό μας, για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που ενισχύει η κυβέρνηση συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων, βάζει το λαό και τη νεολαία σε θανάσιμους κινδύνους. Είναι προετοιμασία για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή μας και όχι μόνο, προετοιμασία για πιο αποτελεσματικό συνδυασμό πυρηνικών και συμβατικών όπλων. 

Παλεύουμε για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και το ΝΑΤΟ, για την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο, στην Αλεξανδρούπολη, στη συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. Λέμε ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν σωματεία και φορείς του Λαϊκού Κινήματος, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στις 7.00μμ στην Αθήνα και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Share.

Comments are closed.