ΕΛΜΕ Πειραιά : Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας στις 18 Απρίλη 12.00

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 (ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το Δ. Σ. καταγγέλλει για μία ακόμα φορά τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων (όπως και των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών) από το αναλυτικό πρόγραμμα του Λυκείου και απαιτεί την άμεση
επαναφορά τους!

Καλεί τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των Εικαστικών Μαθημάτων να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΕΕΤΕ την Κυριακή 18/4 12:00 (Σταθμός Λαρίσης), ενόψει και της εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (εκδικάζεται 13 Μάη).

Με τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, το Λύκειο χάνει ολοσχερώς τον διαπαιδαγωγητικό του χαρακτήρα, καθώς καταργούνται όλα τα μαθήματα της αισθητική αγωγής και των κοινωνικών επιστημών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο των νέων, λίγο πριν βγουν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Μέλημα τους είναι η στείρα απόκτηση βασικών «δεξιοτήτων» όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. σε αντίθεση με την ολόπλευρη μόρφωση.

Την ίδια ώρα με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ανατρέπονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων καθηγητών. Χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται. Η συμπλήρωση ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες θα είναι πρακτικά αδύνατη.

Η «εξαφάνιση» γνωστικών αντικειμένων, ειδικά στο Λύκειο οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους σε εργασιακή αβεβαιότητα και τελικά εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γενικεύονται οι δεύτερες και τρίτες αναθέσεις
και η μόνιμη κινητικότητα των συναδέλφων για να συμπληρωθεί ωράριο. Να πάρει πίσω το ΥΠΑΙΘ τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών!

Να επανέλθουν τα μαθήματα που εξοβελίστηκαν βίαια κυριολεκτικά σε ένα βράδυ!
Παίρνουμε μέρος στην κινητοποίηση του ΕΕΤΕ την Κυριακή 18/4 12:00.

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Άμεσα μέτρα πρόληψης στους χώρους δουλειάς

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Κανείς ναυτεργάτης του πλοίου Άγιος Νεκτάριος Αίγινας χωρίς δουλειά

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός των ναυτιλιακών εταιρειών για τη...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη...