ΕΛΜΕ Πειραιά : Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) ΤΡΙΤΗ 11/5 14:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

(ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-14:00)

          Το Δ. Σ. καταγγέλλει για μία ακόμα φορά τον εξοβελισμό των μαθημάτων κοινωνικών επιστημών, όπως και των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το αναλυτικό πρόγραμμα του Λυκείου και απαιτεί την άμεση επαναφορά τους! 

          Καλούμε τους συναδέλφους ΠΕ 78 να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Π.Ε.Ε.Κ.Ε. την Τρίτη 11/5 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

          Με τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, το Λύκειο χάνει ολοσχερώς τον διαπαιδαγωγητικό του χαρακτήρα, καθώς καταργούνται όλα τα μαθήματα της αισθητική αγωγής και των κοινωνικών επιστημών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο των νέων, λίγο πριν βγουν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Μέλημα τους είναι η στείρα απόκτηση βασικών «δεξιοτήτων» όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. σε αντίθεση με την ολόπλευρη μόρφωση.

          Την ίδια ώρα με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ανατρέπονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων καθηγητών. Χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται. Η συμπλήρωση ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες θα είναι πρακτικά αδύνατη.

          Η «εξαφάνιση» γνωστικών αντικειμένων, ειδικά στο Λύκειο οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους σε εργασιακή αβεβαιότητα και τελικά εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γενικεύονται οι δεύτερες και τρίτες αναθέσεις και η μόνιμη κινητικότητα των συναδέλφων για να συμπληρωθεί ωράριο.

          Να πάρει πίσω το ΥΠΑΙΘ τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών!

          Να επανέλθουν τα μαθήματα που εξοβελίστηκαν βίαια κυριολεκτικά σε ένα βράδυ!

          Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας της Π.Ε.Ε.Κ.Ε.  την Τρίτη 11/5 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...

Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας: Μέτρα ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε εργοτάξια και οικοδομές

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ,Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. Το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Πρέβεζας...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο BLUE CARRIER 2

Φωτιά εκδηλώθηκε στο RO/RO πλοίο «BLUE CARRIER 2» της ναυτιλιακής εταιρείας ATTICA GROUP, ενώ...