ΕΛΜΕ Πειραιά : Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

0

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης  , με προκλητικά επιχειρήματα ότι αυτή γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Είναι  απαράδεχτη η αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά  ότι η κυβέρνηση έχει στόχο με αυταρχικό τρόπο να ποινικοποιεί τους αγώνες μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και συνολικά των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης . Ο αγώνας τους μας αφορά όλους.

Η Κυβέρνηση, την στιγμή που η πανδημία καλπάζει για ακόμη μια φορά, αρνείται  να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων, να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων για νοσηλείες και ιατρική περίθαλψη με γενναία κρατική χρηματοδότηση και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς καμία αποζημίωση. Αντίθετα επιλέγει να κλείσει ένα ακόμα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο και να αντιμετωπίσει την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών τους με τη λογική κόστους- οφέλους.

Οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούμε το κλείσιμο της 24 ωρης εφημερίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που αποτελεί ένα από τα τρία αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Η υγεία είναι δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας!

Απαιτούμε Τώρα Μαζικές Προσλήψεις στα Νοσοκομεία!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.