Τετάρτη, 10 Αυγούστου

ΕΛΜΕ Πειραιά : Όλοι στο δρόμο ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

0

Η Σύνοδος Κορυφής της δολοφονικής, ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ στις 28-30 Ιουνίου διεξάγεται στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και στο υπαρκτό ενδεχόμενο γενίκευσής του, με βαριές συνέπειες για τους λαούς! Οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται χωρίς προοπτική άμεσου τερματισμού, εστίες έντασης ξεπηδούν παντού, οι πολεμικές δαπάνες εκτοξεύονται, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών κλιμακώνονται.

Καταρρέει με κρότο το ευρωατλαντικό αφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια, την άμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα!

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων!

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο. Αναδιατάσσει σε θέση μάχης τις στρατιωτικές δομές και δυνάμεις του. Εκσυγχρονίζει το πυρηνικό και συμβατικό οπλοστάσιό του. Εκμεταλλευόμενο την Ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία, επιδιώκει να εντάξει νέες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του, σχεδιάζει νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και επεμβάσεις, πυροδοτεί και οργανώνει νέες συγκρούσεις. Δεν είναι αμυντικός μηχανισμός που εξοπλίζεται για την ειρήνη, αλλά υπερεπιθετικός άξονας πολέμου, επιβολής των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Νέα κούρσα εξοπλισμών βρίσκεται στα σκαριά. Προετοιμάζεται για τη μονιμοποίηση των δυνάμεών του στην Ανατολική Ευρώπη. Η “Στρατηγική ΝΑΤΟ 2030” και η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο της Μαδρίτης αποτελούν σήμα κινδύνου για τους λαούς. Παλιά και νέα προσχήματα, όπως οι υβριδικές απειλές, η κυβερνοασφάλεια και η αποκαλούμενη κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και άλλα, επιστρατεύονται για να στρώσουν το έδαφος για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

H κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση των αστικών κομμάτων και σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει ακόμη περισσότερο την χώρα μας στον πόλεμο και τις ΝΑΤΟϊκές επιλογές, τονίζοντας προκλητικά ότι τάσσεται με τη “σωστή πλευρά της ιστορίας”. Δαπανά το 3,8% του ΑΕΠ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς –πρωταθλήτρια χώρα του ΝΑΤΟ–. Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ φορτώνουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού που ήδη ζει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις. Υπογράφει νέα ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία για τις βάσεις, με τη χώρα να μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Από τη ναυτική βάση της Αλεξανδρούπολης περνάνε στρατεύματα και οπλισμός προς τη Ρουμανία και την Πολωνία. Από τη βάση της Σούδας προετοιμάζονται μαχητικά αεροσκάφη και προσωπικό, ενώ πολλές άλλες βάσεις προσφέρονται για τον αμερικανικό στρατό και την δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Στέλνει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, στρατεύματα σε Βουλγαρία, ακόμα και Σαουδική Αραβία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Το παιχνίδι που παίζουν οι άρχουσες τάξεις της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι το ίδιο επικίνδυνο. Η μεν άρχουσα τάξη της Τουρκίας φιλοδοξεί παίζοντας το χαρτί του ζωηρού παιδιού να αναβαθμίσει το ρόλο που θα της δώσουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά στην περιοχή, ενώ το ίδιο φιλοδοξεί και η άρχουσα τάξη της χώρας μας έχοντας το ρόλο του καλού και πειθήνιου. Και οι δύο στάσεις φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός πολέμου στην περιοχή, ενός πολέμου που και πάλι θα πληρώσουν οι λαοί για ξένα συμφέροντα και για τους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση, το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής!

Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς!

Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις!

Ειρήνη και φιλία των λαών –ΟΧΙ στους άδικους πολέμους!

Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.