Τρίτη, 9 Μαρτίου

ΕΛΜΕ Πειραιά : Να μην προχωρήσει η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 300 μέτρα από το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νίκαιας

​Συμπαραστεκόμαστε-στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη και των Συλλόγων Γονέων

Πέμπτη 21/1 Πλατεία Αγίου Γεωργίου Νίκαιας 17:30

Τις τελευταίες μέρες, παρά τις κινητοποιήσεις και την αντίθεση γονιών-εκπαιδευτικών, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επανέρχεται στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γέμελου 242!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί!

Ο χώρος αυτός βρίσκεται 300 μέτρα από το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Νίκαιας στο Κηποθέατρο και μόλις λίγα μέτρα από τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Το νομοθετικό πλαίσιο δίνει “αέρα στα πανιά” στην ασυδοσία των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, να τοποθετούν κεραίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, δίπλα σε σχολεία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υπάρχουν στην υγεία (υπέρμετρη έκθεση σε ακτινοβολία) των κατοίκων, των μικρών παιδιών, των εργαζομένων στην περιοχή, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί.

Απαιτούμε:

  • Να μη τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και 300 μέτρα.
  • Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια στην πόλη.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να πάρει καταδικαστική απόφαση, ανάλογη με αυτήν που πήρε το 2019.

Στηρίζουμε την αγωνιστική κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη την Πέμπτη 21/1 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Νίκαιας 17:30

Comments are closed.