ΕΛΜΕ Πειραιά : Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια !

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το νέο κυβερνητικό αυταρχισμό, μέσω της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας». Με μια αιφνιδιαστική κίνηση επιχείρησαν να εγκαταστήσουν ομάδες καταστολής στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε πρωτόγνωρη και μάλιστα μέσα σε εξεταστική περίοδο για τους σπουδαστές. Όπως δεν είναι σύμπτωση η κατάληψη του εργοστασίου της Μαλαματίνα από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Και οι δυο αυτές ενέργειες αποτελούν μέρος του σχεδίου της για να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Είτε πρόκειται για την εγκατάσταση και διασφάλιση των επιχειρήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα, είτε για το τσάκισμα κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις και στην κερδοφορία των μονοπωλίων, η συνταγή είναι ίδια: τρομοκρατία, συλλήψεις, χτύπημα στο ψαχνό.

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, να τα διαθέσει για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση.

Εδώ και ένα χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες εμπόδισαν στην πράξη την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές, το ίδιο θα κάνουν και τώρα!

Αυτό που φαίνεται πως δεν μέτρησαν καλά οι φωστήρες της κυβέρνησης είναι ότι οι επιλογές της αντί να φοβίζουν, βγάζουν όλο και περισσότερους στον δρόμο του αγώνα. Αντί να απομονώνουν όσους αγωνίζονται, μεγαλώνουν το κύμα αλληλεγγύης από τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ακρίβεια, στην επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, τα σωματεία θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής. Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19.00 στα Προπύλαια!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...