Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

ΕΛΜΕ Πειραιά : Έπεσαν οι μάσκες ! Αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της

0
image_pdfimage_print

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ

Το Υπουργείο Παιδείας «πετσοκόβει» εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10/2021 13:30

Το Υπουργείο Παιδείας έσπασε και πάλι όλα τα κοντέρ αναλγησίας. Αδιαφορεί τόσο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Με προφορικές οδηγίες του Υπ. Παιδείας προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, προχωρούν μαζικές συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται μαθητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα!

Μεγάλος αριθμός τμημάτων “πετσοκόβεται” και στον Πειραιά (ενδεικτικά ΓΕΛ Πόρου, 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας, 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 14ο Γυμνάσιο Πειραιά κ.α.).

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ από τη μια, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα.

Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο!

Την ίδια ώρα η κ. Κεραμέως αντί να ασχοληθεί με την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά. Για 4η συνεχόμενη φορά, μάλιστα σε διάστημα 3 μηνών, προσφεύγει δικαστικά ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών, που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο. 

Τις ίδιες ημέρες που κλείνουν τμήματα γιατί αρνούνται να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών, κυρώνεται στη Βουλή μία συμφωνία πολλών δις ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς. Εκεί λεφτά υπάρχουν…

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών
  • 15 μαθητές ανά τάξη
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α. για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση)

Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί στον δρόμο

Share.

Comments are closed.