Δευτέρα, 15 Αυγούστου

ΕΛΜΕ Πειραιά : Εκπαιδευτικοί για μήνες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εκείνους και τις οικογένειές τους.

0

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 10:00 (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22)

            Και όμως, το ζήσαμε και αυτό!

            Είναι γνωστό ότι, προκειμένου να αποκτήσει κάποιος εργαζόμενος ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οφείλει να έχει συμπληρώσει 50 ημερομίσθια. Πρόκειται για έναν από τους πολλούς, απαράδεκτους κόφτες, στο αυτονόητο δικαίωμα που θα έπρεπε να είχαν όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, δηλαδή στην πλήρη, χωρίς κανέναν περιορισμό, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσιες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

            Ωστόσο, υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που για διάφορους λόγους, δεν δούλεψαν το προηγούμενο σχολικό έτος, ήταν άνεργοι (είτε δεν προσλήφθηκαν λόγω σειράς στον πίνακα, είτε δεν υπέβαλλαν αίτηση λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων κ.α.). Οι εκπαιδευτικοί αυτοί και η οικογένειά τους, παρέμειναν για μήνες χωρίς ασφαλιστική ικανότητα. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί οικογένεια εκπαιδευτικού στον Πειραιά, με 4 παιδιά.

            Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, πώς με την συμπλήρωση των 50 ενσήμων από την ημέρα της πρόσληψής τους, αυτόματα το ζήτημα αυτό θα λυνόταν. Αμ δε!

            Ακόμα και αν συμπληρωθούν τα 50 ένσημα, απαιτούνται τουλάχιστον 2,5 μήνες ακόμα, μέχρι αυτά να περαστούν και να καταχωρηθούν στον ΕΦΚΑ! Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας. Σαν αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα (και αυτοί και τα παιδιά τους), επιπλέον 2,5 μήνες, παρότι έχουν συμπληρώσει τα 50 ημερομίσθια! Από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δεν γίνονται δεκτές ούτε βεβαιώσεις εργοδότη, που να πιστοποιούν τις ημέρες εργασίας!

            Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη για την αναλγησία και αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, σε αντίθεση με την ταχύτατη ανταπόκριση, όταν πρόκειται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

            Απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος!

            Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

            Άμεσα να καταχωρούνται τα ένσημα στον ΕΦΚΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση.

            Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους και τις οικογένειές τους, χωρίς κανέναν περιορισμό!

            Προχωράμε σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 5/7 10:00 πμ για το τόσο αυτό σοβαρό θέμα και καλούμε και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος.

         

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.