ΕΛΜΕ Πειραιά: Απεργία αποχή ενάντια στις ΥΑ για Μέντορες-Συντονιστές

Δημοσιεύτηκε στις

 Απεργία αποχή ενάντια στις ΥΑ για Μέντορες-Συντονιστές, Πρωτοβουλίες για συναδέλφισσες – συναδέλφους Αργοσαρωνικού  – Σαλαμίνας, Απεργία 9/11 κα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 20/9, διευρυμένο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με την συμμετοχή περίπου 90 συναδέλφων, όπου αποφασίστηκε το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης, για το επόμενο διάστημα:

  • Σε συνέχεια της πρώτης απόφασης (105/13-09-2022), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προχωράει και σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές, για την κάλυψη όλων συναδέλφων. Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση και αναλυτικές οδηγίες. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του σωματείου – κανένας μέντορας/συντονιστής, καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που προβλέπουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συνεχίζουμε με στόχο την ανατροπή όλου τους θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.
  • Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης των συναδέλφων που εργάζονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Σαλαμίνα. Διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Στην κατεύθυνση αυτή, προχωράμε σε συλλογή υπογραφών από όλα τα σχολεία της περιοχής, σε σύσκεψη με άλλα σωματεία του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού και στην συνέχεια κινητοποίηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμάνι του Πειραιά, από κοινού με άλλα σωματεία του Πειραιά του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, αλλά και άλλες νησιωτικές ΕΛΜΕ.
  • Συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Το Δ.Σ. να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της, όπως ανακοίνωση, πανό, περιοδείες κ.α.
  • Σύσκεψη της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους
  • Αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ μέσα στον Οκτώβρη.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν πρόκειται να γίνουμε

Συνάδελφοι Η κυβέρνηση της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 1 Δεκέμβρη

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ...

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας : Σωματεία που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Υγεία

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τα σωματεία που έχουν λάβει θέση κι έχουν συμμετοχήστις κινητοποιήσεις...