Τρίτη, 22 Ιουνίου

ΕΛΜΕ Πειραιά : 12 Μάη 18.30 παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών/ εκπαιδευτικών των Εσπερινών στο Υπ. Παιδείας

0
image_pdfimage_print

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/5 18:30 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

(ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19:00-22:00)

            Μία ακόμα “παράπλευρη απώλεια” το νέου νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ψηφίστηκε 11/2/2021) αποτελούν οι μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ.

            Εκτός από τους χιλιάδες μαθητές των πρωινών ΓΕΛ, που θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Τμήμα (περίπου 30% λένε οι υπολογισμοί), η πόρτα κλείνει οριστικά για τους μαθητές των Εσπερινών.

            Συγκεκριμένα, καθιερώνοντας κοινή ελάχιστη βάση εισαγωγής για τους μαθητές των Ημερήσιων και των Εσπερινών λυκείων, εξοβελίζει τους μαθητές των Εσπερινών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού θα πρέπει να πετύχουν βαθμούς ανάλογους με αυτούς των μαθητών των ημερήσιων σχολείων, κάτι εκ των πραγμάτων αδύνατο, τη στιγμή που, ούτε τις ίδιες ώρες μπορούν να αφιερώσουν-λόγω εργασίας-στη μελέτη, ούτε φροντιστηριακά μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν.

            Μέχρι τώρα, μαθητές από τα Εσπερινά Λύκεια εισάγονταν σε σχολές και κατάφερναν να τελειώσουν τις σπουδές τους, ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από το συνδυασμό σπουδών και εργασίας και μάλιστα κάτω από τις σημερινές συνθήκες περιστολής κάθε εργασιακού δικαιώματος και απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας.

            Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αποφάσισαν με το νέο νομοσχέδιο να τους στερήσουν ακόμα και αυτή τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, για μαθητές κάθε ηλικίας, που φοιτούν στα Εσπερινά και προέρχονται από φτωχά-λαϊκά στρώματα.

            Απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4777/21.

            Απαιτούμε να παραμείνουν οι διατάξεις για την είσοδο στα Πανεπιστήμια των μαθητών των Εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ.

Share.

Comments are closed.