ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη : Καταγγελία για την προσαγωγή συνδικαλιστριών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Μ. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Σ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ, ΓΓ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΔΟΘ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΕΥΤΙΚΩΝ», ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Καταδικάζουμε την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023.

Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους.

Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα Σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους.

Το ατόπημα των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, γιατί δεν τους δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!). Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το Καταστατικό του Σωματείου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι «κόφτες». 

Τέτοιες άθλιες πρακτικές δεν έχουν θέση στον κλάδο και είναι καταδικαστέες.

Περισσότερα

Σωματεία Καβάλας: 27 Μάρτη Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ...

Σωματεία Κυκλάδων: 28 Μάρτη Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός! Απεμπλοκή τώρα από...