Ελληνικός Εργατικός Εκπαιδευτικός και Αλληλοβοηθητικός Σύνδεσμος “Δημόκριτος”: Η 47η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

image_pdfimage_print

 Ο Εργατικός Σύνδεσμος Δημόκριτος της Αυστραλίας καταδικάζει το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής εκ μέρους της κυβέρνησης ενάντια της φετινής συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου.                                                                                                      

Τα εργατικά σωματεία , η νεολαία και  οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου για να τιμήσουν τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βροντοφώναξαν τα αγωνιστικά συνθήματα: «Το Πολυτεχνείο ζει! Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία! Έξω το Νάτο! Έξω οι ΗΠΑ! Συνθήματα που παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα .   

 Τήρησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στην υποδειγματική αυτή συγκέντρωση η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών, δεκάδες προσαγωγές  και τραυματισμούς διαδηλωτών

Η κυβέρνηση, που φέρνει την  ευθύνη για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να ξεμπερδέψει  τα αγωνιστικά μηνύματα του Πολυτεχνείου.

 Η Ελληνική Κυβέρνηση με την χρησιμοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών επιδιώκει να ενθαρρύνει τους εργοδότες να καταπατάνε κατεκτημένα  δικαιώματα δημιουργώντας έτσι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας ,δηλαδή σχέσεις αφέντη – δούλου.

Εμείς, οι έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας, είμαστε αλληλέγγυοι στην αγωνιζόμενη νεολαία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , το ΠΑΜΕ, την ΠΣΟ και την εργατική τάξη της Ελλάδας.  

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσουν αυτές οι  κατάπτυστες φασιστικές ενέργειες που στόχος τους είναι να εμποδίσουν τους  εργαζόμενους να αγωνίζονται και να διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους.

Comments are closed.