Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου : Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα

image_pdfimage_print

Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητοί Συναγωνιστές

Η Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ιδιαιτέρα εμάς ως μετανάστες μας απασχολεί το τί συμβαίνει με την εργατική τάξη της Ελλάδας, τους συγγενείς και φίλους μας.

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα καπιταλιστική κρίση και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οξύνονται για τη νέα μοιρασιά.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.

Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί πρόκληση για τις δυνάμεις του κινήματος, για τον κόσμο της δουλειάς, το λαό, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, εφόσον συνιστά χαρακτηριστική δημοκρατική εκτροπή. Είναι χρέος μας να σταθούμε απέναντι στο σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και στο ευρύτερο πλαίσιο καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ σε αυτήν την περίπτωση, όσο και κάθε αστικής κυβέρνησης γενικότερα. Εξάλλου, στη Γερμάνια το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας με ευθύνη όλων των αστικών κομμάτων.

Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού και δεν μπορεί να απαγορευθεί και να καταργηθεί. Ενωμένος ο λαός και οι μαζικοί φορείς του δε θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του αντιδημοκρατικού αυτού εκτρώματος.

Η πιο σωστή πρόταση για το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι η εξής: να αποσυρθεί τώρα!

Comments are closed.