Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για την Διεθνή  ημέρα  Αλληλεγγύης  στον  Λαό  της  Παλαιστίνης

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) σήμερα 29 Νοέμβρη που είναι Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό , ακόμα μια φορά διακηρύσσουμε τη σταθερή , αμετακίνητη θέση μας στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της , ως τη λευτεριά .

Δύο και πλέον χρόνια μετά την 7η Οκτώβρη του 2023 όλα δείχνουν ότι το έγκλημα του Ισραήλ – με τις πλάτες των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ – ήταν προσχεδιασμένο….

Όλα τα ιδεολογήματα για «αυτοάμυνα» κλπ. βούλιαξαν στη θάλασσα του αίματος των χιλιάδων δολοφονημένων Παλαιστινίων από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Ορατές δια γυμνού οφθαλμού οι επιδιώξεις για οριστική ματαίωση της ανακήρυξης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους μέσα από την «εκεχειρία» , τα σχέδια Τραμπ κλπ.

Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και μετά την «εκεχειρία» της 10ης Οκτώβρη 2025 , θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους την κυβέρνηση , όλα τα κόμματα για την υλοποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος της Βουλής( Δεκέμβρης 2015 )για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους.

Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. , το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, δυναμώνουμε τον αγώνα, την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης. Δυναμώνουμε την πάλη για

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά , με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά !

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Αρένες οι χώροι δουλειάς. Άλλος ένας εργάτης έχασε την ζωή του

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας καταγγέλλει το νέο εργατικό “ατύχημα” που σημειώθηκε χθες...

Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Πέλλας: Διακήρυξη και το πρόγραμμα αρχαιρεσιών του Σωματείου

Στη μάχη για ακόμα πιο δυνατό σωματείο για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου! Με πείσμα...

Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων: To δώρο Χριστουγέννων είναι κεκτημένο μας δικαίωμα

To δώρο Χριστουγέννων είναι κεκτημένο μας δικαίωμα! Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και οι εργαζόμενοι...