Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης: Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν θα περάσει η συγκάλυψη!

Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο!

 Έχουν περάσει δύο χρόνια όταν περισσότερες από 600 ψυχές, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναικόπαιδα στοιβαγμένα στο αμπάρι του σαπιοκάραβου, βρήκαν φρικτό θάνατο έξω από την Πύλο στον αγώνα τους για επιβίωση.

Δεν ήτανε ένα επιχειρησιακό λάθος, όπως κυνικά δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μ. Βορίδης, αλλά ένας ακόμα κρίκος στα διαδοχικά εγκλήματα των καπιταλιστών.  Δύο χρόνια μετά και παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του ελληνικού Λιμενικού και της Frontex, κανείς δεν έχει κατηγορηθεί, κανείς δεν έχει τιμωρηθεί. Κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία όπως οι καταγραφές των καμερών του σκάφους και η συνομιλία του πλοιάρχου με το Λιμενικό, έχουν κάνει φτερά! Τι μας θυμίζει; Βλέπε την προσπάθεια συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών.

Το Σάββατο 14 Ιούνη η ΕΕΔΔΑ καλεί και συμμετέχει στη διαδήλωση που γίνεται στην Καλαμάτα βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σκορπά τον πόλεμο, την καταστροφή και την προσφυγιά. Είναι το ίδιο νήμα που συνδέει το έγκλημα στα Τέμπη με το ναυάγιο στην Πύλο και τη γενοκτονία του ηρωικού παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο, το Ισραήλ. Όλοι αυτοί κλέβουν τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων για να ξοδεύουν δισεκατομμύρια στους πολεμικούς εξοπλισμούς. Σκορπούν τον πόλεμο και την καταστροφή, που προκαλούν τα τεράστια κύματα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους από το 2024 στη Μεσόγειο! Το ναυάγιο στην Πύλο αφορά τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εργαλειοποιεί τους ξεριζωμένους στα γεωπολιτικά παζάρια, εξαπολύει την πιο άγρια καταστολή ενάντια στα θύματα των πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με στρατόπεδα συγκέντρωσης, επικίνδυνους φράχτες, επαναπροωθήσεις και απελάσεις, διαμορφώνει το έδαφος για την εγκληματική δράση των κυκλωμάτων διακινητών, χύνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η επιχείρηση συγκάλυψης δε θα περάσει! Οι αδικοχαμένοι νεκροί ζητούν δικαίωση! Δίνουμε υπόσχεση ότι θα παλέψουμε γι’ αυτό. Η ΕΕΔΔΑ, μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα υπόσχεται να αγωνιστεί για να σταματήσει το μακελειό! Για έναν κόσμο ελεύθερο και ειρηνικό, χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΗ 2025 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7:30 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας “Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ”: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Καβάλας...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά

«Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά». Να σταματήσει, εδώ και τώρα, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...