Εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση προχωράει σε εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε μια περίοδο όπου

  • Η ανεργία έχει φτάσει σε τεράστια  ύψη και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • Με το φορολογικό νομοσχέδιο γίνεται αφαίμαξη σε ότι έχει απομείνει στα λαϊκά στρώματα
  • Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων μαζί με την απλήρωτη δουλειά που έχουν πάρει καθολικό χαραχτήρα
  • Οι δαπάνες για τα φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες, την μόρφωση εξοντώνουν τον λαό

Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος είναι τρομακτικές για τα λαϊκά στρώματα και κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7%, προωθείται ενιαία τιμολόγηση από τα 0-2000 KWH και θα επιβληθούν σε 3 δόσεις μέσα στο 2013(ΓΕΝΑΡΗΣ-10,8%, ΜΑΗΣ 6,3%- ΙΟΥΛΗΣ 6,1%).

Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το2011 και 2012.

Οι αυξήσεις αυτές θα επιδεινώσουν δραματικά τα προβλήματα και την αδυναμία ανταπόκρισης από τα λαϊκά στρώματα λόγο των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης

Σήμερα κάθε ημέρα γίνονται 1000 διακοπές ρεύματος γιατί αδυνατούν τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν. Μετά τις αυξήσεις στην κυριολεξία θα βυθίσουν στο σκοτάδι τους συνταξιούχους, τους ανέργους .

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν για αύξηση του κόστους, είναι αποτέλεσμα των νόμων και αποφάσεων των κυβερνήσεων  προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία  των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Στην ουσία όμως παράλληλα προετοιμάζοντας την ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του τομέα της ενέργειας δημιουργούν τις προϋποθέσεις της κερδοφορίας που απαιτούν  τα μονοπώλια που θα τις αγοράσουν.

Σήμερα δεν φτάνει η αυτονόητη καταγγελία των αντιλαϊκών μέτρων ταυτόχρονα απαιτείται:

  • Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, να μην εφαρμοστή η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Αποτελεί αναγκαιότητα ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες .Σε αυτό το πλαίσιο ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας, θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα διασφαλίσει την δραστική μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ρεύματος.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να μην γίνει καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • Μείωση κατά 30% στα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε άνεργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα

 

Αθήνα, 13.12.12

Comments are closed.