Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας:Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

0
image_pdfimage_print

Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Η Απεργιακή Πρωτομαγιά είναι υπόθεση των εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών.Απεργούμε στις 6 Μάη!

Την Παρασκευή 16/4 συνεδρίασε μετά από μήνες και έπειτα από αίτημα των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, το ΔΣ του ΕΚ Πρέβεζας με θέμα το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση,την Πρωτομαγιάτικη Απεργία (που φέτος συμπίπτει ημερολογιακά με το Μ. Σάββατο),τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό και την Υγεία.

Το νομοσχέδιο-τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας για τα Εργασιακά αποτελεί για τους εργαζόμενους και τα Σωματεία αιτία πολέμου με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις.Επιβάλλει 10ωρη δουλειά,απλήρωτες υπερωρίες,δουλειά τις Κυριακές,μισθούς 200 ευρώ,παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης (σχέδιο Πισσαρίδη),δημιουργεί νέο ασφυκτικό πλαίσιο καταστολής των εργατικών αγώνων,χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση.Όλα αυτά η κυβέρνηση έχει το θράσος και τα βαφτίζει «πρόοδο» για τους εργαζόμενους!

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ κάλεσαν σε απεργιακή ετοιμότητα και επαγρύπνηση,να δοθεί άμεση μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία όταν το νομοσχέδιο φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχετικά με την Απεργιακή Πρωτομαγιά οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ απηύθηναν απεργιακό κάλεσμα για την 6Η Μάη,κάλεσμα που απευθύνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις,Συνδικάτα,Εργατικά Κέντρα πανελλαδικά ώστε η μέρα αυτή να αποτελέσει σταθμό ταξικού εορτασμού και εφαλτήριο νέων αγώνων μέσα στο Μάϊο που πρέπει να είναι μήνας «φωτιά» για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες.135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Απεργία με το αίμα των εργατών του Σικάγο για το 8ωρο,η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τη 10ωρη εργασία.Ένα χρόνο μετά την περσινή – ιστορική Πρωτομαγιά όπου έλαμψε η δύναμη της οργανωμένης απειθαρχίας απέναντι στη σιγή νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλλουν κυβέρνηση-μεγαλοεργοδοσία-εργατοπατέρες.

Η πλειοψηφία του ΔΣ (παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Υπουργείου εργασίας και της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ για εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς στις 4 Μάη,δηλαδή την Τρίτη του Πάσχα κολλητά με τις αργίες των ημερών! Δεν τους φθάνει η αφωνία τόσων μηνών,το σιωπητήριο που έχουν επιβάλλει μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, θέλουν να εκφυλίσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει ξαμοληθεί όλο αυτό το διάστημα και καλεί σε διαλόγους με την κυβέρνηση,συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων (Απεργία 26 Νοέμβρη) ότι τάχα οι κινητοποιήσεις διασπείρουν τον ιό! Έχει γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου εργασίας και έχει πλήρως απαξιωθεί στα μάτια των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα,μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες, να δυναμώσουν το Απεργιακό Μέτωπο για την 6Η Μάη,να πάρουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς,να οργανώσουν την πάλη σε κλάδους,εργοστάσια,επιχειρήσεις.

Τους καλούμε να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις στον Επισιτισμό-Τουρισμό στις 20 Απρίλη, να δηλώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους υγειονομικούς που συνεχίζουν τους αγώνες τους στις 22 Απρίλη.

Share.

Comments are closed.