Εκδήλωση Σωματείων Θριασίου- Ελευσίνας στις 26 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ. για την Κοινωνική Ασφάλιση

image_pdfimage_print

ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 12:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Οι εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και  οι συνέπειες για εργαζόμενους  και συνταξιούχους»

στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Εγκαυμάτων

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ξεκινώντας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Αξιοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, για να προωθήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης των τριών πυλώνων.

  • Ο πρώτος, «δημόσιος» πυλώνας,της κύριας σύνταξης, με 40 χρόνια δουλειάς και εισφορών θα αποδίδει ως σύνταξη το 27% – 30% του μέσου μισθού.
  • Ο δεύτερος πυλώνας θα περιλαμβάνει τις σημερινές επικουρικές συντάξεις, θα λειτουργεί με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και το ύψος της σύνταξης θα καθορίζεται από τις «αποδόσεις» των «επενδύσεων» των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων.
  • Ο τρίτος πυλώναςείναι αμιγώς ιδιωτική ασφάλιση,χωρίς την παραμικρή εγγύηση για το ύψος της παροχής που θα πάρουν τελικά όσοι εργαζόμενοι πληρώνουν πρόσθετες εισφορές.

Στόχος τους είναι η ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και η ταυτόχρονη επέκταση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο στον τομέα των συντάξεων όσο και στον τομέα της Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», αξιοποιώντας την πρόταση της φιλοκυβερνητικής ηγεσίας του ΠΙΣ για μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επέκταση των συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Τον «δρόμο άνοιξε» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσε στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRG (Ομοιογενείς Διαγνωστικές Κατηγορίες) που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 18 δημόσια νοσοκομεία. Με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, άμεση επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης, κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο της Υγείας, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για όσους εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, και μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας μας.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στην επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση και να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιστημονικών επιτευγμάτων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 10:30 π.μ.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ                                      

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Comments are closed.