Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις για τα 75 Χρόνια της ΠΣΟ σε όλο τον Κόσμο

image_pdfimage_print

Την Παρασκευή 2 Οκτώβρη, συνδικάτα και Ομοσπονδίες της Αθήνας φιλοξένησαν εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΠΣΟ, με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκου. Όπως σημειώθηκε, από το 2005 η ΠΣΟ έχει αύξηση μελών 120%, φτάνοντας τα 105 εκατομμύρια μέλη σε όλες τις Ηπείρους. Ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί και οργανωτικά συγκροτώντας νέα Περιφερειακά Γραφεία και Κλαδικές οργανώσεις, αλλά και επιτροπές για ζητήματα και θέματα πάλης της εργατικής τάξης παγκοσμίως. Ειδική μνεία έγινε στον αντιφασιστικό χαρακτήρα της ΠΣΟ από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, που η νομική της επιτροπή παραβρέθηκε στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHsmR95SHr

Βίντεο από τις παρεμβάσεις:

https://youtu.be/9-qIkB91Lps

https://youtu.be/Dx9nfMD5ERk

https://youtu.be/32hPO6F0xdg

Στις 3 Οκτώβρη, συνδικάτα σε όλο τον κόσμο προχώρησαν σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις από την Αργεντινή μέχρι το Νεπάλ και από τις ΗΠΑ μέχρι το Κονγκό για να τιμήσουν την 75χρονη αγωνιστική πορεία της ΠΣΟ.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHsmRcmZeT

Την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της ΠΣΟ στην Καισαριανή προς τιμήν της ΠΣΟ και των ηρώων της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHsmR9Lae4

Comments are closed.