ΕΚ Σάμου – Σωματεία και Φορείς: Όλοι και όλες στις 4 Σεπτέμβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου!

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ

Όλοι και όλες στα Συλλαλητήρια
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου                                    

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, σωματεία και φορείς καλούν σύσσωμο το λαό της Ικαρίας να συμμετέχει μαζικά σε Συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στην πλατεία Ευδήλου στις 8 το απόγευμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση και η βολική αντιπολίτευση θα μας λένε τι «αντέχει» η οικονομία και θα μας παρουσιάζουν τα «κοστολογημένα» τους προγράμματα, συντονιζόμαστε με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ, και σε καλούμε να κάνουμε τις δικές μας εξαγγελίες και από την Ικαρία. Πάρε θέση και:

Διεκδίκησε να μη γίνει ο λαός μας κρέας για τα κανόνια τους. Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο και το ΝΑΤΟ. Ούτε ένα ευρώ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων, στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Διεκδίκησε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και σύνταξης, μείωση τιμών σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, ενοίκια, εισιτήρια, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, αφορολόγητο στα 12.000€.

Διεκδίκησε καλύτερους όρους υγειονομικής περίθαλψης, σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με μαζικές προσλήψεις και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δημόσια και δωρεάν υγεία κόντρα στην υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας με πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας.

Διεκδίκησε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με αντίστοιχο στελεχωμένο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας και συχνούς ελέγχους, χωρίς άλλους νεκρούς και σακατεμένους.

Διεκδίκησε σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές μονάδες, με επαρκές προσωπικό και το σύνολο των ειδικοτήτων διαθέσιμο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ολιγομελή τμήματα, έλα μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σου στις 4 Σεπτέμβρη.

Διεκδίκησε ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος των παιδιών σου να μη σου στοιχίζει μηνιάτικα, αλλά να υπάρχει κρατική μέριμνα για την δημιουργική απασχόλησή τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, κατασκηνώσεις, δωρεάν ΚΔΑΠ, σύγχρονες, ασφαλείς και επαρκείς παιδικές χαρές, να είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Διεκδίκησε, τη διατήρηση του φυσικού πλούτου του νησιών μας με αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση, πυροπροστασία, αγροτικούς, δασικούς δρόμους και κατάλληλο οδικό δίκτυο, επάρκεια υδάτινων πόρων, κλπ.

Διεκδίκησε μέτρα και υποδομές για άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες (πχ ψυχικά ασθενείς, ηλικιωμένοι), γιατί όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές, εξειδικευμένη φροντίδα και αξίζουν το ίδιο.

Δεν βολευόμαστε με νέες εξαγγελίες – κοροϊδίες. Δεν περιμένουμε παλιούς και νέους σωτήρες που προεκλογικά θα τσακώνονται ποιος θα πιάσει το τιμόνι, έχοντας ως τιμονιέρη το μεγάλο κεφάλαιο και το λαό να τραβάει κουπί στη γαλέρα τους.

Είναι εξοργιστικό την ίδια ώρα που εμείς διεκδικούμε με βάση τις λαϊκές ανάγκες μας που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας όλα τα παραπάνω, το επιτελικό τους κράτος με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων να μας λέει ότι «δεν αντέχει η οικονομία», αλλά να:

  • «Αντέχει» 12,1 δισ. € καθαρά κέρδη για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις μέσα σε έναν χρόνο και 6,1 δισ. € μερίσματα για τους μετόχους τους.
  • «Αντέχει» να σπαταλά 7 δις € για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες μόνο το 2026.
  • «Αντέχει» 000 € τη μέρα για αποστολή ελληνικής φρεγάτας μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, στην Ερυθρά Θάλασσα, για τα κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών.
  • «Αντέχει» 45 εκατ. € το χρόνο για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία, την για την προστασία των διυλιστηρίων της σαουδαραβικής ARAMCO.
  • «Αντέχει» φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και κάθε λογής προνόμια για τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους.
  • «Αντέχει» να δαπανώνται πάνω από 3 δις. € για την αποκαλούμενη “Ασπίδα του Αχιλλέα” προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές επιδιώξεις στην περιοχή.

Η ανάπτυξή τους είναι 1 στους 4 στη χώρα μας να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, ο μισθός να τελειώνει στις 15 του μήνα, 1 νεκρός εργαζόμενος κάθε 3 μέρες, η ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να σπάνε ρεκόρ!

Παίρνουμε θέση στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»! Με οργάνωση και αγώνα ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής, ώστε ο πλούτος και οι δυνατότητες της εποχής μας να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων!

Απέναντι στα δικά τους “κοστολογημένα” όρια υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να “κοστολογήσουν”: Η δύναμη ενός λαού οργανωμένου και αποφασισμένου να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει!

 Όλοι και όλες μαζί να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με μπροστάρηδες τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους μας!

Όλοι και όλες στις 4 Σεπτέμβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου!

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ – Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΦΟΡΕΙΣ

Περισσότερα

Λαϊκά Φροντιστήρια ΕΛΜΕ-ΚΙ και Εργατικού Κέντρου Κ-Ι

Συνεχίζοντας την αδιάλειπτη προσφορά αλληλεγγύης 15 χρόνων, εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία του νησιού...

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου στηρίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 5 Σεπτέμβριου

Το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών στηρίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 5...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Συμμετέχουμε, προετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Καλούμε τους εργαζόμενους σε πλατιά συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Να δώσουμε μια...