ΕΚ Λευκάδας- Βόνιτσας: Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες για την υπεράσπιση της εργασίας τους

image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κεντρο Λευκάδας- Βόνιτσας βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζόμενων στις δασικές υπηρεσίες. Στηρίζει την κινητοποίησή της Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη στο Υπουργείο Εργασίας.Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που έχει λήξει πρόσφατα η σύμβασή τους βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο, να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Οι δασικές υπηρεσίες για να επιτελέσουν το έργο τους, ιδιαίτερα στο κομμάτι της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και συνολικότερα της προστασίας των δασών χρειάζονται μόνιμο προσωπικό. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι συνάδελφοι στα πλαίσια της ολοκληρωμένης αντιπυρικής θωράκισης γενικότερα στον ελλαδικό χώρο αλλά και στη Λευκάδα μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά καλύπτοντας σημαντικές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις ως δήθεν «ωφελούμενοι» κάποιων προγραμμάτων ανακύκλωσης της της ανεργίας, σε διαρκή «ομηρία» κάθε φορά από τις κυβερνήσεις! Ο αγώνας των ίδιων των συμβασιούχων το προηγούμενο διάστημα έδωσε λύση στο πρόβλημα της, σκόπιμα όπως αποδείχτηκε, λαθεμένης αναγραφής του κωδικού της ειδικότητάς τους απλώς ως «ανειδίκευτοι εργάτες» αναγκάζοντας την κυβέρνηση να «διορθώσει» τον κωδικό.

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες, να μην το βάλουν κάτω! Η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει δεν πρέπει να σταματήσει ανεξάρτητα από την έκβαση του. Είναι αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, Mια δουλειά που αφορά την προστασία της ζωής, και της περιουσίας του λαού. Ο αγώνας πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι ότου με την πάλη μας και την οργάνωσή μας να ανοίξουμε το δρόμο για να ζούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες, και όχι να θυσιάζουμε για τις ανάγκες του κεφαλαίου, μιας μικρής μερίδας της κοινωνίας.

Διεκδικούμε:
1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.
2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
3. Άρση  όλων των νομικών  περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.

Όχι στις απολύσεις, όχι στην ανακύκλωση της ζωής μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Comments are closed.