ΕΚ Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής: Τραγική η κατάσταση στο «πολυδιαφημισμένο» Αεροδρόμιο Αθηνών

0

Με διπλοβάρδιες, χωρίς φαγητό και διανυκτέρευση σε καναπέδες, θα περάσουν το βράδυ πολλοί εργαζόμενοι στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Το πολυδιαφημισμένο σύγχρονο αεροδρόμιο, που στα μάτια της κυβέρνησης λειτούργησε περίφημα, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, δε διασφάλισαν έγκαιρα να φύγουν οι εργαζόμενοι πριν κλείσουν τα ΜΜΜ και οι δρόμοι, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μείνουν στο αεροδρόμιο και να δουλεύουν από το πρωί, παραμένοντας εγκλωβισμένοι κ νηστικοί.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τα σωματεία στον επισιτισμό, από τις παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής στην πολιτική προστασία, στη διοίκηση του αεροδρομίου, η ανάγκη της συνέχισης του επιχειρησιακού έργου και της λειτουργίας των καταστημάτων, της κερδοφορίας, δηλαδή των επιχειρήσεων στο χώρο του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών, οδήγησε σε αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες. 

Ακόμα και όσοι κατάφεραν να φύγουν από το αεροδρόμιο έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό και στους γύρω δρόμους μέσα στον παγετό, με τα καύσιμα να τελειώνουν.

Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα για τον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από το χώρο του αεροδρομίου. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της σίτισης των εργαζομένων που παραμένουν στο αεροδρόμιο, να μεταφερθούν άμεσα σε κοντινά ξενοδοχεία για τη διανυκτέρευση και να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά τους στα σπίτια τους. Να σταματήσει εδώ και τώρα η απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών που αναγκάζονται να παραμείνουν και αυτοί στο χώρο του αεροδρομίου αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στον τόπο διαμονής τους.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.