ΕΚ Άρτας για τα προβλήματα θέρμανσης

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ  ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το πρώτο «καλημέρα»  του «μεταμνημιακού» χειμώνα βρήκε  για άλλη μια φορά τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, να ξεπαγιάζουν και να προσπαθούν να ζεσταθούν όπως – όπως. Απανωτές οι καταγγελίες για την κατάσταση που βιώνουν από την έλλειψη θέρμανσης, στο Νοσοκομείο , στη Φοιτητική Εστία, στα σχολεία , στα σπίτια. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Αλλού ελλιπής συντήρηση καυστήρων και λοιπού εξοπλισμού, αλλού περιορισμένη ή ελάχιστη προμήθεια πετρελαίου. Απανωτές και οι απαντήσεις των λεγόμενων υπεύθυνων, όπως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, που τα βλέπει όλα σαν «μικροκομματικά συμφέροντα».

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος είναι πανέτοιμο  όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, την επιδότηση χαμηλής τιμής προς τους «φτωχούς»!!! εφοπλιστές, αλλά παριστάνει τον «εμβρόντητο» μπροστά στον «στρατηγό χειμώνα» που κατά «σύμπτωση» πλήττει μόνο τα λαϊκά στρώματα.

Αυτή είναι η “μεταμνημονιακή εποχή” για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση!!! Είναι αυτή που οι ρημαγμένες δαπάνες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών βαίνουν μειούμενες, ώστε να επιτευχθούν (και μέσα από αυτές) τα ματωμένα πλεονάσματα. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των Τοπικών Διοικήσεων, που διαφημίζουν τα έργα της “ανάπτυξης” για το κεφάλαιο, αλλά που δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα για το λαό, τα σχολεία, τους μαθητές, τους φοιτητές. Για αυτά τα προβλήματα δεν καυγαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια στρατηγική.

Η θεομηνία δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Θεομηνία είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, η “παρεπόμενη” πολιτική Περιφερειών και δήμων που από κοινού υποκλίνονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα, “παγώνουν” στη χιονόπτωση, “πνίγονται” στη βροχή, “καίγονται” στη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση, μακριά και κόντρα στις λαϊκές ανάγκες».

Δεν χωράει άλλη αναμονή! Σήμερα υπάρχει η γνώση και η τεχνολογική δυνατότητα να προλαμβάνονται καταστάσεις, να μην υπάρχει ενεργειακή φτώχεια για το λαό, σε συνθήκες πανηγυρισμών για την άντληση υδρογονανθράκων στη χώρα και για την “απογείωση” των ΑΠΕ.

Δεν θα γίνουμε σαν “το κοριτσάκι με τα σπίρτα”!

Να διεκδικήσουμε συλλογικά με πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σε καυστήρες, θερμαντικά σώματα, τη συντήρησή τους και την προμήθεια πετρελαίου, με αποκλειστικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες. Αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλα τα σχολεία, Νοσοκομείο, Φοιτητική Εστία, Κέντρα Υγείας κ.λ.π.

Να συντονίσουμε τον αγώνα μας. Όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί!

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες να δώσουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Περισσότερα

Διαμαρτυρία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την υπομετάγγιση παιδιών με μεσογειακή αναιμία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν σωματεία , φορείς με...

Παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης στο Παλαμά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Παλαμά...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Κινητοποίηση και στάση εργασίας 13 Οκτώβρη με συγκέντρωση την πύλη του νοσοκομείου

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 13/10/2023 στην...