Εισήγηση στην σύσκεψη των σωματείων

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, σές

Η σημερινή σύσκεψη έχει σκοπό και στόχο να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας, πως θα σχεδιάσει το κάθε Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία, το κάθε συνδικάτο, τα ψηφοδέλτια μας, τι στόχους θα βάλει, τι πρωτοβουλίες θα πάρει για την επιτυχία της απόφασης μας για πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Πως θα προετοιμαστούμε γρήγορα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, πως θα αξιοποιηθούν οι συλλογικές διαδικασίες για να μπουν στη μάχη όλες οι δυνάμεις. Πως θα απευθυνθούμε πλατιά στην εργατικού τάξη γιατί επιδιώκουμε όχι μόνο να απεργήσει ο εργαζόμενος, αλλά να μπει στη μάχη της οργάνωσης, της απεργίας, της περιφρούρησης της, της ανάγκης να πειστούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς να παλέψουν κόντρα στις επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων, να παλέψουν με την δική μας αντίληψη ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Να δημιουργήσουμε καλό κλίμα, απεργιακό σε κάθε χώρο.

Αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη και με αυτή την πρωτοβουλία μας να φέρουμε στο προσκήνιο τα αιτήματα της εργατικής τάξης, να βάλλουμε εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης, των εργοδοτών, που αυτό που επιδιώκουν είναι να σταματήσει κάθε διεκδίκηση, κάθε αγώνας που τους στοχεύει και να αποδεχτούμε ο γέγονε γέγονε, περασμένα ξεχασμένα, να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετούν από το τραπέζι τους και μας αρπάζουν όλο το φαΐ. Να ξεφύγουν από τη λογική του μικρότερου κακού. Γι΄αυτό που λέγετε ε τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση.

Χρειάζεται επόμενα ταξική πειθαρχεία για την υλοποίηση των καθηκόντων μας. Να φύγει από πάνω μας η ρουτίνα, η τυποποίηση.

Να βάλλουμε εμπόδια στην μοιρολατρία, στην απογοήτευση, στην λογική τίποτα δεν γίνεται. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην τάξη μας, να την εμπνεύσουμε με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με αποφασιστικότητα, να μπούμε μπροστά στον αγώνα.

Ο κάθε κλάδος να απευθυνθεί και σε συνδικάτα και συνδικαλιστές με τους οποίους δεν έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις, όμως καταλαβαίνει ότι στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό κίνημα μπορεί να ακουμπήσει, να δεχτεί βοήθεια. Συνειδητοποιεί οτι σήμερα υπάρχει ανάγκη να μην υποχωρήσουμε, να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία των συμφερόντων μας. Έχει αποκτήσει πείρα και θέλει να μπει φρένο στην κοροϊδία των αστικών κομμάτων που τον αποπροσανατολίζουν, τον θέλουν μόνιμα στις δαγκάνες τους, να υπηρετεί την πολιτική της φτώχειας, της βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εργοδοσίας.

Να έρθουμε σε επαφή ο κάθε κλάδος με τέτοια συνδικάτα και συνδικαλιστές υπάρχουν δυνατότητες αρκεί να μην μας ξεφύγει. Απλώνουμε το χέρι μας σε κάθε τέτοιο συνδικάτο και τους καλούμε με ενότητα και συντονισμό να δώσουμε τη μάχη για τις 8 Νοέμβρη και την κλιμάκωση.

Στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ παρουσιάσαμε το πλαίσιο μας, την κατευθύνσεις μας, τους στόχους μας. Επίσης παρουσιάσαμε την έκδοση μας για τους αγώνες κλαδικούς, σε επιχειρήσεις στην διάρκεια της κρίσης, τη στάση μας στα ιδεολογήματα για τις αιτίες της. Σας καλούμε να το αξιοποιήσετε και να κάντε παρατηρήσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις, λάθη που μπορεί να υπάρχουν.

Ο Χαρακτήρας της απεργίας:

Το προηγούμενο διάστημα ανοίξαμε βασικά προβλήματα της εργατικής τάξης. Αυτά της ανεργίας, των ΣΣΕ, με την απεργία στις 30 Μάη, τα συλλαλητήρια στις 13 Σεπτέμβρη, με αγώνες και πρωτοβουλίες σε κλάδους και επιχειρήσεις. Δεν κάτσαμε με τα χέρια σταυρωμένα. Και τώρα προχωράμε μπροστα με μια νέα πρωτοβουλία.

  • Η απεργία στις 8 Νοέμβρη έχει το χαρακτήρα της απεργιακής απάντησης στην νέα επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη απο τους επιχειρηματικούς ομίλους, το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

  • Αποτελεί απάντηση στη νέα επιχείρηση εγκλωβισμού σε νέες αυταπάτες, της νέας επίθεσης που κρύβεται σε κουρνιαχτό ψευδαισθήσεων.

  • Αποτελεί απάντηση στα ψέμματα της κυβέρνησης ότι μπορεί να υπάρξει καλυτέρευση της ζωής του εργάτη και τα να συνυπάρχει αυτό με τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Αποτελεί απάντηση γιατί με τη συμμετοχή μας στην απεργία εκφράζουμε τις αγωνίες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Δίνουμε όλοι μαζί, με όπλα το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και το σύνθημα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συνένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.  

Γιατί νέες δυσκολίες είναι μπροστά μας. Η «δίκαιη ανάπτυξη» δεν αφορά εμάς τους εργαζόμενους, αλλά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το «τέλος των μνημονίων» πέρα από τα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, έχει αφήσει πίσω πάνω από 700 αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους. 

Γιατί επιδιώκουμε να σπάσει η απογοήτευση, αλλά και η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία, που είναι ανώτερη μορφή συλλογικής πάλης, μπορεί να σπάσει τον φόβο του κάθε εργάτη μπροστά στο αφεντικό.

Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για 400 ευρώ. Γιατί θέλουμε συλλογικές συμβάσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς τερτίπια και εμπόδια από τη μεγαλοεργοδοσία. 

Για να εμποδίσουμε τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, όπως προβλέπει ο νόμος Βρούτση που ξαναψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Για να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και να μπορούμε με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις.

Γιατί οι άνεργοι δεν μπορούν να ζήσουν με 300 ευρώ επίδομα ανεργίας, κι αυτά για ελάχιστους από μας. Για να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης, να το παίρνουμε όλοι οι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις. Για να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας για δουλειά κι όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.  

Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα έχουμε δουλειά όλη τη βδομάδα, αν θα πάρουμε τα δεδουλευμένα, αν θα μας απολύσουν. Για να απαιτήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα. Να μην πεθαίνουμε στην αναζήτηση για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, να μην μας αναγκάζουν να ακριβοπληρώνουμε για θεραπείες, εξετάσεις, για πρόληψη και διάγνωση ασθενειών.

Γιατί οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν έχουν υποδομές. Για να είναι η μόρφωση των παιδιών μας δικαίωμα και να μην πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για αποσπασματική γνώση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μονοπωλίων.

Γιατί την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα, την ίδια ώρα απλόχερα δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων.

Γιατί η ιδιωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει ακόμη περισσότερα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, με χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γιατί ο πλούτος που παράγει η ετ. είναι τόσος που όχι μόνο επαρκεί, αλλά και περισσεύει για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες. Γιατί η εξέλιξη των τεχνολογιών και της επιστήμης είναι τέτοια που μπορεί να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο διαβίωσης για όλο το λαό, αρκεί να μη είναι στα χέρια μιας χούφτας μονοπωλίων.

Γιατί για μας η απεργία «δεν έφαγε τα ψωμιά της», όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έχει πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ, η κάθε κυβέρνηση που πέρασε από αυτόν τον τόπο τα τελευταία 30 χρόνια.

Γιατί με την απεργία μας αναδεικνύουμε πως πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας και ποια είναι η διέξοδος. Γιατί για μας, μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτός ο δρόμος που ακολουθούμε αποδίδει. Έτσι πρέπει και έτσι θα συνεχίσουμε.

Είναι ανάγκη να αποκαλύψουμε την κυβέρνηση που γεμίζει με ψέμματα τους εργαζόμενους και με την προπαγάνδα της προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους οτι δουλεύει για το καλό της, για να αλλάξει η ζωή της.

Λέει: Θα δώσω αυξήσεις στους μισθούς. Αναρωτιόμαστε υπάρχει καμιά αύξηση και πόση είναι αυτή; Κοροιδεύει γιατί την ίδια ώρα μαζί με τη ΝΔ και το αναπαλαιωμένο ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν την πρόταση νόμου των συνδικάτων που την κατέθεσαν σε όλα τα κόμματα , πλην Χρυσής Αυγής και που μόνο έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ και μόνο αυτό ψήφισε υπέρ. Κοροιδεύει γιατί ακόμα και αν δώσει ψίχουλα αύξηση θα πάρει πίσω πολύ περισσότερα με την μείωση του αφορολόγητου. Όλη αυτή την απάτη θα την ανεχτούμε; Ηδη ανταλλάσουν μεταξύ τους ΣΕΒ και άλλες ενώσεις των εργοδοτών ότι είναι ακριβός ο εργάτης.

Θα αποδεχτούμε τις απειλές του ΣΕΒ που λέει, να λείψουν οι προεκλογικές παροχές και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τις μεταρυθμίσεις που δεν έγιναν; θα αφήσουμε αναπάντητο το σχέδιο του προϋπολογισμού που αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης;

Ο νόμος Βρούτση που έγινε νόμος Αχτσιόγλου Βρούτση θα περάσει έτσι; Δεν θα τον αντιπαλαίψουμε; Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο πρώην υπουργός της ΝΔ Βρούτσης, να δηλώνει δικαιωμένος για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια είναι η σύμπλευση και η σύγκλισή τους.

Δεν πρέπει να επανέλεθει ο Βασικός μισθός στα 751 ευρώ και να καθορίζεται όχι απο την κυβέρνηση και τα θέλω των επιχειρηματιών αλλά απο την ταξική πάλη;

Να αναρωτηθούμε σε πόσους κλάδους υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις; Μήπως η μεγάλη πλειοψηφία αμοίβεται με 586 ευρώ και 511 η νέα γεννιά;

Για δέστε το παράδειγμα των ξενοδοχουπάλληλων. Η σύμβαση που έκαναν υποχρεωτική καταρχήν ίσχυε. Μόνο το 10% των εργοδοτών την εφάρμοζε και να θυμίσουμε οτι το 51% κάλυπταν το κλάδο. Όλα αυτά θα τα ανεχτούμε; Αλήθεια, ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν ο Τσίπρας και η υπουργός του, όταν μιλάνε για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων;

Σε ποιους τα λένε; Αυτοί δεν εφαρμόζουν εδώ και 3μιση χρόνια τους νόμους που επιτρέπουν στους εργοδότες και με βούλα του νόμου, να αποφεύγουν την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων;

Δεν γνωρίζουν για τις απεργίες, που πάλι εξαιτίας των νόμων τους, κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές;

Να μην παραμυθιάζεται κανένας όταν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το νέο κώδικα εργατικού δικαίου.

Για ποιες ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μιλάει η ΝΔ; Για αυτές που αχρήστευσε και επιδιώκει να παραμείνουν σε αχρηστία;

Για ποιο ασφαλιστικό σφάζονται στην ποδιά των μεγαλοεργοδοτών;

Γι’ αυτό που προωθεί την «ανταποδοτικότητα» και την ιδιωτική ασφάλιση, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και είναι ο πυρήνας, τόσο του νόμου Κατρούγκαλου όσο και των σχεδίων «αλά Πινοσέτ» της ΝΔ;

Οι διαφορές τους αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη φοροληστεία και τα χαράτσια του, θα αδειάζει τη μία τσέπη των εργαζομένων και η ΝΔ με το «τσεκούρι» στις κοινωνικές δαπάνες, στην Υγεία και Πρόνοια, θα αδειάζει την άλλη.

Ενώ και οι δύο, υπόσχονται νέες φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από εισφορές, «διευκολύνσεις» και κίνητρα σε «επενδυτές» και κεφάλαιο. Και τώρα ετοιμάζουν νέα κρατικά πακέτα στήριξης των τραπεζικών ομίλων.

Πολύ καλά έκαναν η Ομοσπονδία Οικοδόμων, τα τρόφιμα ποτά, το Φάρμακο, οι εργαζόμενοι στην cosco με το σωματείο τους και άλλοι κλάδοι και είπαν: Αι σιχτίρ πια. Οργάνωσαν κινητοποιήσεις, οργάνωσαν μάχες σε χώρους δουλειάς γνωρίζοντας τις δυσκολίες τα εμπόδια. Τόλμησαν και έβγαλαν από το περιθώριο, την απογοήτευση τους εργαζόμενους. Πολύ καλά έκαναν οι Συνταξιούχοι που οργάνωσαν δεκάδες κινητοποιήσεις μαζικές μαχητικές και χθές έκαναν και προετοιμάζουν και άλλες. Η κυβέρνηση λέει και εδώ ψέμματα. Οτι δεν θα εφαρμόσει τις περικοπές. Ξεχνάει τις 21 περικοπές που έκανε. Των κύριων συντάξεων έως 45% σταδιακά. Στις επικουρικές ‘εως 80%. Ξεχνάει την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Ξεχνάει την κατάργηση των συντάξεων χηρείας 50% και κάτω απο 52 χρονών δεν παίρνεις σύνταξη. Επαναυπολογισμός στις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους που έκαναν αίτηση μετά τις 13\5\του 2016.

Ξεχνάει το πετσόκομμα της σύνταξης απο τα 486 ευρώ στα 380 με 20 χρόνια και 360 με 15 χρόνια. Δραματικές μειώσεις στα εφάπαξ και μερίσματα. Αφαίρεση της 13 και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Αυξήσεις απο 10% σε 25% στα φάρμακα.

Ξεχνάει το χοντρό πετσόκομμα των συντάξεων για όσους βγήκαν το 2016. Και δεν ντρέπονται να λένε ότι το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, άνω των 70 ετών, συνεπώς θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου; Δηλαδή, να περιμένεις ουσιαστικά να πεθάνουν;

Την ίδια στιγμή οι πλειστηριασμοί είναι καθημερινό μέλημα της κυβέρνησης, των τραπεζών και διώκουν όσους τους αντιπαλεύουν, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής.

Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία όπως κάναμε με το νόμο κατρούγκαλου, την υγεία, την ανεργία κλπ. Θέλουμε να συσπειρώσουμε δυνάμεις, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας, να βγούμε μπροστά, να ανασάνει η εργατική τάξη, να νοιώσει τη δύναμη της, ότι μπορεί να απαλλαγεί από την βαρβαρότητα που ζεί. Να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, που μπορεί να ζήσει μαζί με τα παιδιά της μια ζωή με καλύτερους όρους. Να διεκδικήσει

Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσει παντού. Στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα καράβια, στις λάντζες, στους χώρους της νεολαίας, στα πανεπιστήμια, στις σχολές, στα νυχτερινά σχολεία, στους πρακτικάριους, στους νοικιαζόμενους, στα σχολεία, στις εργατογειτονιές, παντού, εκεί όπου υπάρχει η αγωνία, η εκμετάλλευση. Η προπαγάνδα μας να δυναμώσει με όλους τους τρόπους. Αφίσες, πανώ, εφημερίδες τοίχου κλπ. Να βελτιωθούν τα αντανακλαστικά μας και να υπάρχει ετοιμότητα γιατί όπως είδαμε παρέδωσαν νύχτα τα φορολογικά στοιχεία των εργαζομένων στις τράπεζες και όχι μόνο.

Αυτή η απεργία είναι μορφή συσπείρωσης, όσων είναι όρθιοι, όσων καταλαβαίνουν ότι χωρίς ταξικό αγώνα δεν υπάρχει διέξοδος στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η εργατική τάξη.

Είναι απάντηση στην στο νέο παιχνίδι ο καλός και κακός μπάτσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο καλός υλοποιητής και ο κακός η ΝΔ όμως εμείς θα καταλήξουμε να ψάχνουμε πιος έχει τον πιο καλό τροχισμένο κόφτη της ζωής μας.

Γι’ αυτό μπαίνουμε μπροστά. Κάνουμε αυτή τη σύσκεψη. Πάρτε το λόγο και πείτε σκέψεις, πως θα οργανώσουμε τη δουλειά μας. Οι εξελίξεις τρέχουν. Η κυβέρνηση έφερε νύχτα σε μια τροπολογία την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Θα το αφήσουμε έτσι; Θα δεχτούμε ότι αφού ψηφίστηκε τώρα πάει τελείωσε, δεν γίνεται τίποτε; Θα οργανώσουμε τον αγώνα για να βάλλουμε εμπόδια στην πράξη στις αποφάσεις της ιδωτικοποίησης, της απελευθέρωσης των μεταφορών; Θα μείνουν μόνο εκεί; μήπως να σκεφτούμε οτι μπαίνουν στο πρόγραμμα και οι άλλες συγκοινωνίες; Η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα της ΝΔ που το 92 την κατήγγειλε και μίλαγε για ……

Εμείς να μην μείνουμε απαθείς στις εξελίξεις. Θα βλέπουμε τη χώρα μας να γίνεται ορμητήριο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, να εμπλέκετε σε ανταγωνισμούς, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να εγκαθιστούν νέες βάσεις και δεν θα παρεμβαίνουμε; Ξέρουμε πολύ καλά οτι αυτό είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που είναι να γονατίζουν οι εργαζόμενοι για τα κέρδη. Γι’ αυτό και ξεδιπλώνουμε το σύνθημα Η ανάπτυξη του σημαίνει ΝΑΤΟ, φτώχεια πόλεμοι.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Εισηγήσεις και Video από την Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων Π.Ε. 21 Ιανουαρίου 2024

ΕΙΣΗΣΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ, 21/1/2024 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Δίνουμε σήμερα συνέχεια στην προσπάθεια συντονισμού...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Σωκράτης” : Εισήγηση στη σύσκεψη ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π.Ε. Αττικής

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΑΤΤΙΚΗ – 13/1/24 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Διανύουμε εποχές που το σύστημα φροντίζει να...

Εισήγηση από τον Π. Γάκια, Πρόεδρο Συνδικάτου Οικοδόμων στη σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων στον Κιν/φο ΤΡΙΑΝΟΝ

Θέλουμε να ξεκινήσουμε χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκαν από...