Εισήγηση στη σύσκεψη εργατικών κέντρων – ομοσπονδιών – σωματείων στον κινημ/φο, 12 ΔεκέμβρηΤΡΙΑΝΟΝ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες -οι

Η σημερινή σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για να δυναμώσει ο συντονισμός και η κοινή δράση Ομοσπονδιών – εργατικών κέντρων – Συνδικάτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγων και μαζικών φορέων των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών και των γυναικών. Επιδιώκουμε να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας για ακόμη μια φορά στις 17 Δεκέμβρη από εργατόκοσμο και κάθε λαϊκή οικογένεια που στενάζει από την ακρίβεια. Να στείλουμε πίσω τον λογαριασμό με μια μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που για ακόμη μια χρονιά προβλέπει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία , Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στην ζωή και τα δικαιώματά μας.

Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει  νέα επιδρομή στο εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας με επιβολή  φόρων που ξεπερνούν τα 60 δις (αυξημένα δηλ. σε σχέση με την φετινή χρονιά), ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστάδες με τζίρους δισεκατομμυρίων και εκατομμύρια κέρδη πληρώνουν ψίχουλα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους άλλα 14 δις € για την στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό μιλάμε για κανονικό στράγγισμα τους εισοδήματός μας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα για «καλύτερες μέρες» που είναι μπροστά μας από τους ρυθμούς ανάπτυξης που «διαφαίνονται» για το 2023, έχει ήδη καταρριφθεί. Άλλωστε η ανάπτυξη της οικονομίας αφορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την τσέπη του λαού.

Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον κλάδο του Τουρισμού που οι μεγαλοξενοδόχοι κάθε χρόνο πανηγυρίζουν για τα επιπλέον κέρδη και οι εργαζόμενοι αγκομαχούν από τα εξαντλητικά ωράρια, την δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα και μισθούς που δεν αρκούν ούτε για τα βασικά, από τον κλάδο της Ενέργειας με δισεκατομμύρια κάθε μήνα για τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και τους εργαζόμενους να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που είναι όλο και πιο φουσκωμένοι, στις κατασκευές που η Αθήνα αυτή την στιγμή είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο και όμως ο λαός να μην μπορεί να πληρώσει τα ενοίκια που έχουν εκτοξευτεί στο «θεό», να αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις για τα δάνεια που τα επιτόκια έχουν πάρει τον ανήφορο και με τον μπαμπούλα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων να αρπάζονται εν μια νυχτι σπίτια και περιουσίες που φτιάχτηκαν με κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Αυτό λέγεται ανάπτυξη για όλους όσους βρέθηκαν στο «τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας», το πόσα και από ποια τσέπη θα πληρώσει ο λαός, την αριστερή ή την δεξιά, πόσα περισσότερα θα κερδίσουν αυτοί οι λίγοι που έχουν πάρει εργολαβία το γδάρσιμο των λαϊκών νοικοκυριών, τα κοράκια οι τραπεζίτες και τα FUNDS, οι πετρελαϊκές εταιρείες, οι πάροχοι ενέργειας, οι ιδιώτες κλινικάρχες, οι κατασκευαστικοί και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και εφοπλιστές.

Απέναντι στους Πάτσηδες αυτού του κόσμου που νόμιμα και με την βούλα αρπάζουν τα σπίτια εργατών υψώθηκε τοίχος αλληλεγγύης και αντίστασης. Οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και εργαζομένων έξω από την DOVALUE είναι που απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, η μαζική συγκέντρωση στου Ζωγράφου στο διαμέρισμα χαμηλοσυνταξιούχου που για μερικές χιλιάδες ευρώ μπήκαν τα κοράκια μες στη νύχτα, σπάζοντας την πόρτα με την συνδρομή του κράτους και της αστυνομίας, ήταν που επέβαλλες να παραμείνει η συναδέλφισσα στο σπίτι της.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι έρχονται ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στην ίδια θέση και είναι χρέος μας να σταθούμε τα συνδικάτα στο πλευρό όλων αυτών των χιλιάδων εργαζομένων, να δημιουργηθούν επιτροπές σε κάθε σωματείο για να απευθύνονται οι συνάδελφοί μας, να γίνει πράξη το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Να καταργηθεί τώρα το ιδιώνυμο που έφερε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποιεί σήμερα η ΝΔ, οδηγώντας τον Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμο Συρίγο στα δικαστήρια γιατί έπραξε το αυτονόητο, μαζί με άλλους συναδέλφους, να αποτρέψει πλειστηριασμό 1ης κατοικίας. Είμαστε περήφανοι για αυτό και έτσι θα συνεχίσουμε.

Καλούμε σε συγκέντρωση στις 19 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων ημέρα που δικάζεται ο συνάδελφος. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις πρωτοπόρων εργατών και συνδικαλιστών όπως πρόσφατα της συναδέλφισσας Ελπίδας Νασιοπούλου Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ», όπως προηγούμενα σε άλλους κλάδους στο Τύπο – Χαρτί, στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ κ.α. . Είναι γελασμένοι αν με αυτές τις πρακτικές πιστεύουν κράτος και εργοδότες ότι μπορούν να βάλουν φρένο στους αγώνες. Αντίθετα μας πεισμώνουν και δίνουν έναυσμα για τους επόμενους.

Συναδέλφισσες -οι

Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε προεκλογική περίοδο και όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν τα προηγούμενα χρόνια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, που δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση, τώρα επιδιώκουν ξανά να καλλιεργήσουν φρούδες ελπίδες ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο από το κοινοβούλιο. Δημιουργούν αυταπάτες προσπαθώντας να εγκλωβίσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή ώστε να μην διεκδικούν οι εργαζόμενοι, να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και να περιμένουν το «Μεσσία» που θα δώσει «δίκαιες λύσεις» για όλους, και για εμάς και για τα αφεντικά.

Έχουμε όμως πλέον χορτάσει από σωτήρες και η υπομονή μιας μεγάλης μάζας εργαζομένων έχει εξαντληθεί και έχει μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση. Αυτή όμως πρέπει να κατατεθεί στον οργανωμένο αγώνα και να γίνει χείμαρρος διεκδίκησης για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και οι  οικογένειές μας. Αυτό ήταν και το μήνυμα της μεγάλης Απεργίας στις 9 Νοέμβρη που ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών, με χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά να συμμετέχουν στις Απεργιακές συγκεντρώσεις και ακόμη περισσότερους να νεκρώνουν εκατοντάδες χώρους δουλειάς.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις Κατασκευές η Απεργία ήταν στο 100% στα μεγάλα εργοτάξια και 95% στη συμβατική οικοδομή, το λιμάνι του Πειραιά νέκρωσε από άκρη σε άκρη, στους εκπαιδευτικούς τα περισσότερα σχολεία δεν λειτούργησαν, στα δημόσια νοσοκομεία που πολλά λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, στη βιομηχανία δεκάδες εργοστάσια παρέμειναν κλειστά ενώ αυξημένη ήταν η συμμετοχή στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, του επισιτισμού – τουρισμού, στο χρηματοπιστωτικό, στους καλλιτέχνες, στους ΟΤΑ κ.α. Σε κρίσιμους χώρους όπως οι αστικές συγκοινωνίες υπήρξε καθολική συμμετοχή και ενώ υπήρχε προκηρυγμένη στάση εργασίας στα λεωφορεία ήδη μια βδομάδα πριν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είχε δηλώσει Απεργία ενώ οι στάσεις εργασίας βγήκαν μια μέρα πριν παράνομες από τα δικαστήρια τα σωματεία τους δεν πειθάρχησαν στο νόμο Χατζηδάκη καικήρυξαν 24ωρη Απεργία.

Η 9η Νοέμβρη έστειλε ηχηρό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται με την βαρυχειμωνιά και την φτώχεια που προετοιμάζουν μεθοδικά οι εργοδότες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν τρώμε κουτόχορτο για να τσιμπήσουμε στην άθλια προπαγάνδα που σιγοντάρουν και τα ΜΜΕ ότι η λύση είναι τα διάφορα PASS και VOUCHER, τα καλάθια του νοικοκυριού για να ξεστοκάρουν τα supermarket ή την ξεφτίλα  του καλαθιού του «Αη Βασίλη».

Δεν υπάρχει Αη Βασίλης, ούτε και το ψυγείο μας γεμίζει επειδή συγκρατούνται ψηλά οι τιμές σε προϊόντα ετικέτας, ούτε το σπίτι ζεσταίνεται αν δεν έχεις πετρέλαιο, αν δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα.

Η πείρα από παλαιότερους αλλά και πιο πρόσφατους αγώνες φέρνει στην επιφάνεια αυτό που έχουμε ξανασυζητήσει πολλοί από εμάς εδώ μέσα και πρέπει να φτάσει παντού : δεν χωράει αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όλους αυτούς που υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας και κάθε φορά μας φορτώνουν επιπλέον βάρη στην πλάτη μας. Τους ζήσαμε και έχουμε πληρώσει ήδη πολλά. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε ξανά.

Ήδη μια σειρά κλάδοι αμέσως μετά την Απεργία βρέθηκαν ξανά στο δρόμο με πρώτους τους Υγειονομικούς που άμεσα απάντησαν στο νόμο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που ουσιαστικά κλείνει την πόρτα της δωρεάν Υγείας και της πρόσβασης στα νοσοκομεία για την μεγάλη μάζα του λαού και θεσμοθετεί την Υγεία ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή και αν έχει. Προβλέπει δηλαδή την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο των ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Είναι η φυσική συνέχεια όλων των νόμων που  έχουν προωθηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις υποβαθμίζοντας συνεχώς τις παροχές υγείας και περίθαλψης για το λαό μετατρέποντας σε ένα όλο και πιο εμπορευματοποιημένο προϊόν και προνόμιο για λίγους που θα έχουν να δώσουν για την υγεία τους την ώρα που οι ιδιώτες κλινικάρχες συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Η αντίθεση των υγειονομικών σ’ αυτό το έκτρωμα είναι καθολική όπως και κάθε εργαζόμενου.

Στις 14 Δεκέμβρη με νέα Απεργία και κινητοποίηση απαιτούμε να παρθεί πίσω ο πρόσφατος νόμος και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Σε 48ωρη Απεργία στις 14 και 15 Δεκέμβρη προχωρούν εκ νέου και οι εργαζόμενοι στα ρυμουλκά, ενώ και η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων – Ποτών προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία τους ΣΕΒ στις 14 Δεκέμβρη διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς.

Στις 15 Δεκέμβρη την σκυτάλη παίρνουν οι εκπαιδευτικοί διεκδικώντας εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και ουσιαστική στήριξη του δημοσίου σχολείου, με επαρκή χρηματοδότηση για κτίρια σύγχρονα και ασφαλή. Ο τραγικός θάνατος μαθητή δημοτικού στις Σέρρες και ο τραυματισμός άλλων 2 παιδιών έφερε στην επικαιρότητα αυτό για το οποίο φωνάζουμε χρόνια, ότι τα κτίρια είναι σαπάκια στην μεγάλη τους πλειοψηφία και η χρηματοδότηση για την συντήρησή τους εξαντλείτε κυρίως στο να πέσει ένα μπογιάτισμα. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η δικαιοδοσία για τα σχολικά κτίρια πέρασε στους δήμους και τις σχολικές επιτροπές με αποτέλεσμα την ολοένα και συνεχόμενη υποχρηματοδότησή τους. Eδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση για την συντήρηση και έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών, για την ανέγερση νέων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Συνάδελφοι

Πίσω από κάθε πρόβλημα η αιτία είναι η ίδια. Η δίψα για περισσότερα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι που σπρώχνει στην φτώχεια τους λαούς, που φέρνει την ακρίβεια, που αρπάζει τα σπίτια των εργατών αξιοποιώντας τα για νέες μπίζνες, σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές, ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας ιδιωτικοποιώντας την Υγεία και την Παιδεία χρησιμοποιεί την καταστολή απέναντι σε όσους  παλεύουν για το δίκιο τους ,

{Και από την σημερινή μας σύσκεψη εκφράζουμε την συμπαράστασή μας, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά με τον 16χρονο που δέχθηκε ευθεία βολή στο πίσω μέρος του κεφαλιού γιατί δεν πλήρωσε 20€ βενζίνης. Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα ανεχτούμε καμιά συγκάλυψη και καμιά ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους κρατική βία και καταστολή, η οποία βασίζεται σε διάκριση απέναντι σε μερίδα ανθρώπων. Πολύ περισσότερο που το περιστατικό αυτό σηματοδοτεί και την ένταση της κρατικής καταστολής για την υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι στον εχθρό λαό. Τίποτα δεν υπάρχει που μπορεί να τρομάξει τον λαό όταν αυτός οργανώνεται και συσπειρώνεται διεκδικώντας το δίκιο του.}

Για τους ανταγωνισμούς το επιχειρηματικών ομίλων σε παγκόσμιο επίπεδο, για το ποιος θα βγει κερδισμένος από το μοίρασμα περιοχών – αγορών διεξάγονται άδικοι πόλεμοι με μόνους χαμένους τους λαούς που πληρώνουν με την ζωή τους, ή όπως εδώ στη χώρα μας με 6,5 δις τον χρόνο για τα δικά τους συμφέροντα και τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα σε πεδίο σύγκρουσης να είναι όλο και πιο κοντά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όμως υπάρχει η πραγματική ελπίδα, υπάρχει η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης που όλο και δυναμώνει για να μην ξεπαγιάσει κανείς αυτό τον χειμώνα, για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμμιά οικογένεια, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Παιδείας, για αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει κι άλλοι κλάδοι να σηκώσουν καυγά με την εργοδοσία, να εκφραστεί πολύμορφα η αλληλεγγύη και στήριξη κάθε αγώνα που πραγματοποιείται για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για Απεργιακό ξεσηκωμό.

Μόνο η δικιά μας ενεργητική παρέμβαση μέσα και έξω από χώρους δουλειάς μπορεί να επιφέρει την πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού. Ένα κίνημα αντεπίθεσης, σε σύγκρουση με την μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, με σωματεία που υπερασπίζονται τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες που κάθε φορά θα κάνει και ένα βήμα παραπάνω για να γίνονται πράξη οι δίκαιες διεκδικήσεις μας, να ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σύγχρονους όρους εργασίας και δικαιωμάτων όπως προκύπτει από τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης σε όλους τους κλάδους .

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της Απεργίας στις 9 Νοέμβρη ήταν η κοινή δράση του εργατικού Κινήματος με αυτοαπασχολούμενους, συλλόγους φοιτητών και γυναικών, άλλους μαζικούς φορείς του αθλητισμού και πολιτισμού που μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα καθώς πλήττονται όλοι από αυτή την πολιτική, βράζουμε όπως λέμε στο ίδιο καζάνι.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να συμβάλει η σημερινή σύσκεψη, να ενισχυθεί η κοινή δράση και συμπόρευση σωματείων και εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων κ.α. Το συλλαλητήριο στις 17 Δεκέμβρη είναι συνέχεια της μεγάλης Απεργίας και επιδιώκουμε να είναι βήμα παραπέρα κλιμάκωσης με νέα Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία μέσα στο Γενάρη διεκδικώντας :

 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
 • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
 • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
 • Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και ορμή για να σημάνει ξεσηκωμός παντού, να βουλιάξει το Σύνταγμα το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, απορρίπτοντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, για να γίνει μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης η οργή του λαού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέου πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες το επόμενο διάστημα σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειά και γειτονιά στην Αττική και Πανελλαδικά.

Προτείνουμε οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στις 17 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα να είναι στις 11.45πμ στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων,  Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής

 

 

 

Περισσότερα

Παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στη συνέντευξη τύπου στο Υπ. Εργασίας

Για την συνέντευξη τύπου Τετάρτη 20 Μαρτίου,12:30μμ στο Υπουργείο Εργασίας – Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Σήμερα...

Παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής στη συνέντευξη τύπου συνδικάτων στο Υπ. Εργασίας

Παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου των συνδικάτων έξω από το υπουργείο εργασίας, 20 Μάρτη 2024...

Παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής στη συνέντευξη τύπου συνδικάτων στο Υπ. Εργασίας

Συνέντευξη Τύπου Συνδικάτων 20/3/24 12.30 υπουργείο εργασίας από το ΣΕΤΗΠ Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και...